Keukens

Batibouw 2016: Nieuwe Siemens inductiekookplaat flexInduction

Op Batibouw 2016 lanceert Siemens de gloednieuwe inductiekookplaat flexInduction Plus die standaard uitgerust is met Home Connect. Deze futureproof Siemens-technologie maakt gebruik van de bestaande draadloos internetmodem bij je thuis om de inductiekookplaat vanop afstand via smartphone of tablet te bedienen.
Daarnaast biedt de 80 cm brede inductiekookplaat een verhoogde flexibiliteit voor buitenmaatse kookpotten en brengt ze de mogelijkheden van de professionele keuken binnen in de thuiskeuken..

Home Connect

De flexInduction Plus is futureproof. Dat heeft alles te maken met de nieuwste Home Connect-technologie van Siemens waarmee de inductiekookplaat standaard is uitgerust. Dankzij Home Connect bedien je de inductiekookplaat vanop afstand via je smartphone of tablet.

Home Connect maakt gebruik van de bestaande draadloos internetmodem bij je thuis en vraagt geen speciale installatie. Je activeert de technologie door op het bedieningspaneel van de inductiekookplaat de functie ‘Home Connect’ te selecteren. FlexInduction Plus maakt vervolgens automatisch verbinding met de modem. Eenmaal Home Connect geactiveerd is, log je eenvoudig in via de Siemens Home Connect-app en bedien je alle functies van de inductiekookplaat vanop afstand via je smartphone of tablet met IOS of Android.

Batibouw 2016: Nieuwe Siemens inductiekookplaat flexInduction

Dankzij Home Connect hoef je niet in de keuken te blijven wachten tot een bereiding klaar is. Dat is handig bij een bereiding die tijd vraagt zoals bijvoorbeeld een stoofpotje. Wanneer je de timer inschakelt, kan je ondertussen andere klussen doen of gewoon wat op adem komen op een andere plek in huis. Via je smartphone of tablet verneem je wanneer de bereiding klaar is.
Ook wanneer je buitenshuis bent, kan je aan de slag met Home Connect. Je hebt alles klaargezet om soep te maken en doet nog snel een boodschap vooraleer iedereen thuiskomt. Sta je in de file? Geen nood, via de Siemens Home Connect-app schakel je de inductiekookzone alvast in om geen tijd te verliezen en te zorgen dat de soep klaar is tegen wanneer iedereen thuiskomt.

Buitenmaatse potten

De vernieuwde inductietechnologie met meer inductoren en een andere horizontale en verticale schikking vergroot de flexibiliteit van de kookplaat en levert ook met buitenmaatse potten en pannen een perfect en gelijkmatig kookresultaat. De 80 cm brede FlexInduction Plus biedt een extragrote inductiekookzone van niet minder dan 24 x 40 cm waarop je probleemloos ronde kommen tot een diameter van 30 cm en rechthoekige pannen tot 40 cm – zoals bijvoorbeeld een teppanyakiplaat – kan gebruiken.

powerMove Plus

Er zijn niet alleen de verhoogde flexibilteit en het perfecte kookresultaat met buitenmaatse kookpotten en pannen. Dankzij de functie ‘powerMove Plus’ kook je zoals een echte chef op een inductiekookzone met drie verschillende vermogenzones. Op de eerste zone schroei je het vlees dicht. Vervolgens schuif je de pan naar het midden van de inductiekookzone om het vlees te bakken. Het vlees warmhouden doe je bovenaan de inductiekookzone.

fryingSensor Plus

De functie ‘fryingSensor Plus’ zorgt voor een constante temperatuur en voorkomt zo dat vetstof of olie verhit wordt op ongezond hoge temperaturen of zelfs verbrandt.

flexMotion

De functie ‘flexMotion’ maakt dat je met potten en pannen kan schuiven zonder het oorspronkelijke temperatuurniveau opnieuw te moeten instellen. De kookplaat herkent dat je de pot hebt verplaatst en vraagt of je het oorspronkelijke temperatuurniveau wenst te behouden.

powerBoost

Dat na de professionele chefs ook de hobbykoks vallen voor inductiekoken hoeft niet te verbazen als je weet dat een perfecte controle over de temperatuur en een snelle en nauwkeurige temperatuurregeling de topkwaliteiten van een inductiekookplaat zijn. De functie ‘powerBoost’ waarmee de vier inductiekookzones van flexInduction Plus uitgerust zijn, geeft bovenop het maximale vermogen nog een extra vermogensstoot.

De aanbevolen verkoopprijs van de inductiekookplaat flexInduction Plus met Home Connect-technologie bedraagt 2.199,99 euro, inclusief btw en recupel.

U vindt Siemens tijdens Batibouw 2016 in Paleis 11, standnummer 209

Ook interessant