Keukens

Papa wil koken én afwassen

Papa wil koken én afwassen
Alle emancipatie ten spijt, doen vrouwen nog steeds ruim twee keer zoveel in het huishouden als mannen. Dit neemt niet weg dat mannen in de laatste 15 jaar veel meer in het huishouden zijn gaan doen. En of het nou gaat om strijken, stofzuigen, koken of koffiezetten: de Nederlandse vaders kunnen het allemaal. Met stoere, innovatieve apparatuur wordt het huishouden nog leuk ook. Met de HomeConnect-app kan de oven bijvoorbeeld op afstand worden bediend. In plaats van samen met de kinderen te gamen, kunnen er nu met smartphone of tablet koekjes worden gebakken. De vaatwasser inruimen en instellen? Met HomeConnect werkt het net als een online quiz: even invoeren wat er in de machine staat en de app doet de rest.

Koken met WIFI? Game on!

Met de HomeConnect-app willen vaders aan de slag met het huishouden. De app maakt via WIFI verbinding met apparatuur van Siemens, waardoor het hele huishouden via smartphone of tablet met een simpele druk op de knop geregeld kan worden. Koken was bijvoorbeeld nog nooit zo makkelijk. De app beschikt over een digitaal kookboek met recepten van waaruit de oven direct wordt aangestuurd. De oven stelt zichzelf in en geeft een push-bericht wanneer het gerecht perfect bereid is.

Zelfs afwassen wordt leuk

Papa wil koken én afwassenSiemens iQ700 vaatwasser connectivityMet de iQ700 vaatwasser met WIFI-verbinding is er een nieuw tijdperk voor vader aangebroken. De vaatwasser kan via WIFI gekoppeld en bediend worden met de Home Connect-app. Met de smartphone of tablet wordt aangegeven wat de inhoud van de machine is, waarna de app aangeeft wat het juiste spoelprogramma is en welke aanvullende opties nuttig zijn. Met één druk op de ‘ok’-knop wordt de vaatwasser vanuit de app gestart. Tussendoor toch kijken hoe ver de vaat gevorderd is? Behalve op de tablet kan dit ook op de grond: met de timeLight-projectie is altijd te zien hoeveel tijd nog resteert. timeLight maakt gebruikt van LED-technologie, om afwisselend de resterende tijdsduur en de programmastatus op de keukenvloer te projecteren in haarscherpe kwaliteit. De helder oplichtende projectie is op elk moment van de dag zichtbaar en op elke soort vloer, of het nu gaat om parket, vloerbedekking of zelfs witte tegels.

Ook interessant