Keukens

Gezien op Batibouw: multifunctionele oven met pulseSteam

Op Batibouw 2015 heeft Siemens de gloednieuwe 60 cm brede inbouwoven HN678G4S1 voorgesteld die zich niet zomaar in één vakje laat stoppen. Het toestel biedt namelijk niet alleen de ruime mogelijkheden van een multifunctionele oven, het is ook een volwaardige microgolfoven. Daarenboven beschikt de oven over de functie pulseSteam voor bereidingen waar de toevoeging van stoom bijdraagt tot een beter resultaat.

Méér mogelijkheden

De oven is een veel gebruikt keukentoestel. In vele gevallen is de keuken zelfs uitgerust met verschillende oventypes.

Op het eerste gezicht ziet de nieuwe, 60 cm brede inbouwoven eruit als een gewone inbouwoven. Maar schijn bedriegt, want dit toestel biedt niet enkel de uitgebreide mogelijkheden van een multifunctionele oven met 15 programma’s, het is eveneens een volwaardige microgolfoven (900 W). En last but not least is er de stoomfunctie pulseSteam die extra stoom toevoegt tijdens bepaalde bak- en braadprogramma’s of volgens wens.

Siemens HN678G4S1 multifunctionele oven met pulseSteam

De oven maakt het mogelijk om met één toestel verschillende types gerechten te bereiden volgens de regels van de kunst en tegelijk te beschikken over de voordelen van een snelle opwarming in de microgolfoven. Doordat de diverse programma’s de mogelijkheden van de oven optimaal benutten, verloopt het bakken en braden sneller én voor elk type bereiding volgens de regels van de kunst.

Tijdswinst

Interessant is dat je met de nieuwste oven van Siemens niet alleen plaats bespaart. Je bespaart ook tijd, want dankzij de functie varioSpeed kan de bereidingstijd aanzienlijk worden verkort. Door gebruik te maken van varioSpeed wordt de tijd die nodig is om bijvoorbeeld een sappige, malse kip met krokant korstje te bereiden, gehalveerd.

pulseSteam

Dat de toevoeging van stoom voor het opwarmen van gerechten of tijdens het bakken zorgt voor een beter resultaat, weten professionele chefs al langer. De functie pulseSteam is aangewezen bij het bakken van brood of gebak en voorkomt uitdroging bij de bereiding van vlees, groenten, etc. Maar ook bij het opnieuw opwarmen van gerechten draagt pulseSteam bij tot een sappiger en smaakvoller resultaat.

Siemens HN678G4S1 multifunctionele oven met pulseSteam

Slimme functies

Diverse slimme functies maken het nog gemakkelijker om te bakken en braden volgens de regels van de kunst.
Zo is er de roastingSensor, een temperatuursonde die niet op één maar op drie verschillende punten meet of het gewenste resultaat is bereikt.
Ook de bakingSensor is zo’n handige functie die van pas komt voor brood en gebak. Té droge cake? Geen sprake meer van dankzij deze functie. Zodra de sensor het perfecte eindresultaat registreert, stopt de oven automatisch.

Dankzij de functie coolStart kunnen diepgevroren gerechten rechtstreeks zonder voorverwarmen in de oven, wat tijd bespaart.

Voor het bereiden van gerechten die hun voordeel halen bij een lange gaartijd, zoals bijvoorbeeld een rundfilet, is er een speciale functie ‘langzaam garen’.

Voor wie graag zelf brood bakt, is er de deegrijsfunctie die automatisch gebruik maakt van pulseSteam. De oven beschikt eveneens over een speciale functie om tomaten, appelschijfjes,… te drogen.

Pyrolyse

De oven is uitgerust met de pyrolysefunctie activeClean. Na het inschakelen van deze functie gaat de temperatuur fiks de hoogte in en verpulveren alle resterende vetdeeltjes tot er nauwelijks wat stof overblijft. Natte doek erover en de ovenschoonmaak zit erop.
Handig is dat ook de inhangroosters en de bakplaat bestand zijn tegen de hoge pyrolysetemperatuur en dus gewoon in de oven kunnen blijven zitten.

Zwart glas

De strak vormgegeven oven met een ovendeur in zwart glas heeft een royale inhoud van 67 liter en is voorzien van inhangroosters, een bakplaat en telescopische rails. De diverse programma’s en functies worden elektronisch bediend via een overzichtelijk TFT-bedieningspaneel met kleurendisplay. Achter het bedieningspaneel bevindt zich het waterreservoir (1 liter) voor de functie pulseSteam

De aanbevolen verkoopprijs van de nieuwste oven HN678G4S1 van Siemens bedraagt 2.199,99 euro, inclusief btw en recupel.

Ook interessant