Keukens

Stoomkoken met Neff tijdens Batibouw 2015

Stoomkoken met Neff tijdens Batibouw 2015
Neff
Op Batibouw 2015 lanceert Neff een gloednieuwe combistoomoven. Wat deze 60 cm brede inbouwoven extra veelzijdig maakt, is dat hij het beste van twee werelden verenigt: een multifunctionele heteluchtoven en een volwaardige stoomoven. Neff is thuis in de keuken van hobbykoks en foodies die met plezier in de keuken aan de slag gaan en smaakvolle en gezonde gerechten bereiden met de beste ingrediënten. Dat ze daarbij graag gebruik maken van verschillende bereidingswijzen hoeft niet te verbazen. Stoomkoken bijvoorbeeld haalt het beste uit ingrediënten en behoudt vitamines en mineralen. Bovendien laat stoomkoken de eigen natuurlijke smaak, de kleur en de sappigheid van groenten, vlees en vis optimaal tot hun recht komen.

De nieuwste 60 cm brede inox inbouwoven van Neff, de B48FT64N0, is een combi-stoomoven die de mogelijkheden van een volwaardige stoomoven en van een multifunctionele heteluchtoven combineert. Dat maakt dat je er zowel mee aan de slag kan voor traditioneel bakken en braden met behulp van hete lucht als voor stoomkoken of een combinatie van beide kookmethodes.

Dankzij de 13 verschillende verwarmingswijzen en de 38 automatische programma’s selecteer je voor elk gerecht, een hartig tussendoortje, een doordeweeks gerecht, een volledige feestmaaltijd of gebak, steeds de ideale bereidingswijze.

Stoomkoken met Neff tijdens Batibouw 2015

Circotherm

De krachtige Circotherm-heteluchttechnologie laat de warme lucht op een speciale manier circuleren op de vier bakniveaus. De warmte wordt zeer gericht rond de verschillende niveaus geleid in plaats van rond de gerechten te wervelen. Dat voorkomt niet alleen warmteverlies bij het openen van de ovendeur. Het laat bovendien toe om de bakniveaus tegelijkertijd te gebruiken zonder dat er sprake is van smaak- of geuroverdracht.

Slide & Hide

De combistoomoven maakt het verschil met praktische details zoals Slide & Hide. De ergonomische Slide-deurgreep draait mee wanneer de ovendeur geopend of gesloten wordt en is steeds naar voor gericht. Dankzij de Hide-functie glijdt de ovendeur volledig onder de ovenruimte. Daardoor zit de ovendeur nooit in de weg wanneer je een gerecht in de oven steekt of eruit haalt, of een gebraad met jus overgiet. Ook het reinigen van de ovenruimte wordt aanzienlijk gemakkelijker.

Stoomkoken met Neff tijdens Batibouw 2015

Dankzij de comfortFlex telescopische rails schuif je de gerechten veilig en ergonomisch uit de oven, zonder gevaar om je handen te verbranden. De bakplaten en ovenroosters behouden in alle omstandigheden hun stabiliteit, zelfs wanneer ze zwaar beladen volledig uitgeschoven worden.

NeffLight is een andere ingenieuze functie. Via een speciale spiegeltechniek verspreidt de ovenverlichting zich tot in de verste hoeken en kanten van de ovenruimte, zelfs wanneer de ovenruimte is gevuld. Dat zorgt ervoor dat je op elk moment een perfect zicht krijgt op de bereidingen.

De aanbevolen verkoopprijs van de combistoomoven B48FT64N0 met energie-efficiëntielabel A+ bedraagt 1.999,99 euro, inclusief btw en recupel.

Ook interessant