Architectuur

Oproep Hedy d'Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur 2012

Na een succesvolle eerste editie organiseren het Stimuleringsfonds voor Architectuur en TNO een nieuwe ronde voor de Hedy d’Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur. Aanmelden en inzenden kan nog tot 30 september 2011. De Hedy d’Ancona-prijs en de eraan gekoppelde debatten en publiciteit beogen de kwaliteit van zorggebouwen in alle facetten te verbeteren.

De prijs richt zich specifiek op gebouwen in de zorgsector waarbij stedenbouw, tuin- en landschapsarchitectuur, architectuur en/of interieurarchitectuur het zorgconcept ondersteunen. Het kan gaan om nieuwbouw, renovatie of om een gebiedsontwikkeling van een ensemble van gebouwen, waarvan minimaal één gebouw is voltooid. Iedereen kan een project voordragen: opdrachtgevers, ontwerpers, zorgprofessionals, corporaties, ontwikkelaars, gemeenten, gebruikers.

Alle betrokken partijen worden uitgenodigd geslaagde projecten voor te dragen. Voor de prijs kan elk zorgproject in Nederland in aanmerking komen dat na 1 oktober 2009 en voor 30 september 2011 is voltooid en in gebruik genomen, of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of een gebiedsontwikkeling.

Inzenden kan nog tot 30 september 2011 via de website www.hedydanconaprijs.nl
Half november maakt de jury tenminste drie en maximaal vijf genomineerde projecten bekend.