Nieuwbouw

Oplossing voor overbevolkte gevangenissen in Europa

De voorbije maanden heeft De Boer, leidinggevend producent van modulaire structuren en semi-permanente accommodaties, innovatieve en veilige oplossingen ontwikkeld om de Ministeries van Justitie binnen Europa toe te laten het hoofd te bieden aan de ondercapaciteit binnen bestaande strafinrichtingen en gevangenissen. De Boer heeft reeds verschillende additionele behuizingen ontwikkeld, geproduceerd en geplaatst binnen bestaande penitentiaire instellingen in Groot-Brittannië waarvan de reële bouwtijd, exclusief studie en voorbereidingswerkzaamheden, niet meer dan 12 weken bedroeg.

De Boers modulaire oplossingen die rigoureus werden getest op alle door het Engelse Ministerie van Justitie gestelde eisen en normeringen, hebben geleid tot de realisatie van een accommodatie-unit voor 64 gedetineerden in het zuidwesten van Engeland en het uitbouwen van vier bijkomende units in andere gevangenissen voor in totaal 240 gedetineerden.

“Het is bewezen dat de accommodatie-units een effectieve , hoogkwalitatieve en veilige oplossing zijn voor het realiseren van extra gevangeniscapaciteit ”, aldus Patrick Creyf, Algemeen Directeur van De Boer België.

Het gebruikte design voor de toepassingen in Engeland bestaat uit afzonderlijke structuren met elk 32 cellen ( waarin 64 bewoners kunnen worden ondergebracht ) en ruimtes voor toegevoegde faciliteiten zoals kantoren, trainings- en ontspanningsruimte, cateringfaciliteiten en wasserij.

Ongeacht het feit dat het gaat over verplaatsbare oplossingen, gaat de Engelse regering uit van een effectieve levensduur van de units van 60 jaar. De units zijn geconstrueerd uit gecomprimeerd composietmateriaal inclusief gewalst staal, met buitenwanden voorzien van gegalvaniseerde staalplaten. Ramen en deuren worden betrokken van gecertificeerde leveranciers en beveiligd in warmgewalste staalprofielen. Tevens worden de cellen voorzien van door de regering goedgekeurde verlichtingselementen, rookdetectoren, beglazing, verwarming, ventilatie en sanitaire afvoersystemen.



Eén van de doorslaggevende argumenten voor de keuze van deze innovatieve ontwikkelingen is zeker de uiterst snelle productie- en installatietijd. Dankzij de montage van de individuele cellen buiten de gevangenissite kan de effectieve opbouw binnen de gevangenismuren gebeuren in een minimum van tijd en op een uiterst veilige wijze. Een minimum aan materiaal en werkkrachten dient immers te worden ingezet voor de constructie ter plaatse.

Ander door De Boer ontwikkeld design heeft eveneens toegelaten rekening te houden met alle vereisten inzake milieu, water- en energieverbruik evenals het adequaat verwijderen van afval.