Nieuwbouw

Open Wervendag: topfotografen zorgen voor uniek beeld van de bouw

Open Wervendag: topfotografen zorgen voor uniek beeld van de bouw
De werf van een moderne halfopen woning op traditionele bouwwijze - Blavier
Op zondag 7 mei gaan 100 opmerkelijke bouwwerven open voor het grote publiek tijdens de zestiende Open Wervendag, georganiseerd door bouwfederatie Embuild. Op het programma staan onder meer grote infrastructuurwerken, energiezuinige woningen, warmtenetten, scholen, circulaire renovaties en wederopbouw. Ondertussen bezochten fotografen Jimmy Kets, Lara Gasparotto en Merlin Meuris verschillende werven. Die video’s zijn te zien op het YouTube-kanaal van Open Wervendag en de sociale mediakanalen van ‘Zot van de Bouw’. Begin mei zal ook stand-up comedian en Open Wervendag-ambassadeur William Boeva zijn eigen kijk op de werf van het station Gent St Pieters via zijn Instagram brengen.

100 topwerven in heel België zullen op zondag 7 mei toegankelijk zijn voor het grote publiek. Meer dan ooit toont de bouwsector haar enorme veelzijdigheid en innovatiekracht tijdens deze dag. Een overzicht van alle deelnemende werven is te vinden op openwervendag.be/werven.

Ondertussen volgde Embuild drie fotografen die door hun lens een blik op de bouw werpen. Het gaat om Jimmy Kets, die onder meer voor De Standaard en Canvas werkt, Lara Gasparotto (Sabato, Canvas,…) en Merlin Meuris (Dior, Hermes, Bozar,…). Zij brachten volgende werven in beeld: het voormalig Smidt van Gelder museum in Antwerpen en het casino van Middelkerke (Jimmy Kets), het justitiepaleis van Namen en de sluis van Ampsin (Lara Gasparotto) en het zwembad van Elsene en het bouwdok van Zeebrugge (Merlin Meuris). Deze video's zijn gradueel te zien op de sociale mediakanalen van Zot van de bouw en ook via het YouTube-kanaal van Open Wervendag 2023


Klik hier voor de volledige playlist op YouTube

Op 4 mei lanceert bouwfederatie Embuild ook nog video’s met zijn drie Open Werven-ambassadeurs. Geheel door hun eigen ogen bezoeken ze met de smartphone in de hand een werf. In Vlaanderen gaat het om stand-up comedian en tv-host William Boeva die een bezoek brengt aan de werf van Gent St Pieters. In Wallonië neemt stand-up comedian, theatermaker en bekend TikTokker Dylhan Fat de honneurs waar en kijkt hij rond tijdens de renovatie van het zwembad van Spa. Pauline Mairlot, die bekend is om haar renovatietips op Instagram, doet hetzelfde in Brussel met de Cité Vandeuren in Elsene, waar 130 sociale woningen circulair worden gerenoveerd.