Op skivakantie? Denk aan inbraakbeveiliging

  BE   23 januari 2017 Bron: Inbraakbeveiliging - Logic-Immo
Op skivakantie? Denk aan inbraakbeveiliging
Als je binnenkort op skivakantie vertrekt, mag je niet vergeten om om tijdens je afwezigheid je huis veilig achter te laten. De wintermaanden vormen namelijk een piekperiode voor woninginbraken. Wil je bij je terugkomst niet geconfronteerd worden met een onaangename verrassing, dan sla je onze raadgevingen in verband met inbraakbeveiliging maar beter niet in de wind.

Beveilig je ramen en deuren

Uiteraard is het belangrijk dat je ramen en deuren degelijk zijn afgesloten tijdens je afwezigheid. Een geroutineerde inbreker heeft maar een kiertje nodig om binnen te raken. Kies dus voor sloten met veiligheidsniveau 2 of 3 en check bij vertrek of alles goed afgesloten is. Een goed zichtbaar alarmsysteem is ook erg nuttig.

Breng je buren op de hoogte

Ook sociale controle is cruciaal bij inbraakpreventie. Breng dus je buren op de hoogte van je reisplannen en vraag hen om een oogje in het zeil te houden tijdens je afwezigheid. Merken ze iets verdachts op, dan kunnen ze snel alarm slaan.

Vraag politietoezicht aan

Bij de lokale politie kun je gratis afwezigheidstoezicht aanvragen. De politie zal dan tijdens je reis op onregelmatige tijdstippen je woning controleren en letten op mogelijke sporen van inbraak, openstaande ramen en deuren ...

Afwezigheidstoezicht kun je makkelijk online aanvragen via www.police-on-web.be. Je kunt ook langsgaan bij je lokale politiebureau.

Wek de indruk dat je thuis bent

Tijdelijk onbewoonde woningen zijn als het ware een open uitnodiging voor inbrekers. Geef daarom de indruk dat er iemand in huis is. Zo kun je met timers of via domotica de lichten af en toe laten aangaan en de rolluiken overdag naar omhoog doen. Ook een goede buitenverlichting die aanfloept zodra iemand de woning nadert, doet wonderen om inbrekers af te schrikken.

Nog een tip: laat buren je brievenbus legen en schakel je vaste telefoon door naar je gsm.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo