Beveilig je woning tegen een nieuwe inbraakgolf

  BE   25 november 2016 Bron: Bouw & Wonen
Beveilig je woning tegen een nieuwe inbraakgolf
Traditioneel stijgt het aantal woninginbraken tijdens de wintermaanden, het is vroeger donker en er is minder sociale controle omdat veel mensen binnen blijven. Inbrekers hebben dus een kleinere kans om ontdekt te worden door buurtbewoners en kunnen bovendien gemakkelijker zien of er iemand thuis is of niet. Het winteruur is dan ook het startsein voor een nieuwe golf van inbraken. Neem preventief actie door een alarmsysteem te installeren.

Gemiddeld 180 inbraken per dag in BelgiŽ

In 2015 vonden in BelgiŽ 66.374 woninginbraken plaats, dit komt neer op iets meer dan 180 woninginbraken per dag. Bovendien is de voorbije 5 jaar het aantal woninginbraken in meer dan 240 gemeenten gestegen. Een alarmsysteem is dus zeker geen overbodige luxe in deze tijden. Naast de materiŽle schade van een inbraak is er ook nog de emotionele schade. Deze valt zeker niet te onderschatten, het kan jaren duren eer je je terug veilig voelt in jouw eigen huis.

Inbrekers zoeken altijd naar huizen met een slechte beveiliging om in te breken. Een alarmsysteem werkt hierdoor ontradend: 95 % van de inbrekers slaat op de vlucht wanneer de sirene afgaat. Bovendien is een alarmsysteem ook veilig voor sabotage. De externe sirene wordt op een hoogte geplaatst, waar deze zeer zichtbaar, maar moeilijk toegankelijk is. Op die manier kan men deze niet uitschakelen. Daarnaast beschikken de meeste alarmsystemen over een noodbatterij, die tijdens een stroomonderbreking de nodige stroom voor het alarmsysteem voorziet.

De voordelen van een alarmsysteem

Beveilig je woning tegen een nieuwe inbraakgolfNaast het afschrikkend effect heeft een alarmsysteem nog tal van andere voordelen. Zo zullen verzekeraars een veel lager bedrag in rekening brengen voor een brand- en inbraakverzekering. De kans op een inbraak verkleint immers en de meeste systemen beschikken over een knop om bij een noodgeval direct hulp te kunnen inroepen. Daarnaast zorgt een alarmsysteem voor een hoger veiligheidsgevoel waardoor je met een gerust gevoel je woning kan verlaten. Een meldkamer houdt namelijk 24/24 een oogje in het zeil zodat er op elk ogenblik ingegrepen kan worden bij een inbraak. Je zal onmiddellijk telefonisch gecontacteerd worden wanneer er zich een inbraak voordoet. Als je niet bereikbaar bent dan kan er vanuit de meldkamer een patrouille gestuurd worden naar jouw woning.

De aankoopprijs van een alarmsysteem weegt dus nauwelijks op tegen de voordelen ervan. Verlaat je woning met een gerust gevoel en voorkom een financiŽle kater. Neem preventief actie door een alarmsysteem te installeren en bescherm alles wat je dierbaar is. Klik hieronder vrijblijvend voor meer informatie.

Beveilig je woning tegen een nieuwe inbraakgolf


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo