Duurzaam Bouwen

Ontwerpwedstrijd voor duurzame wijk Limburg

De Nederlandse gemeente Beek schrijft een ontwerpprijsvraag uit voor de eerste duurzame wijk in Limburg. Architecten en ontwikkelaars worden uitgedaagd betaalbare, duurzame en energiearme woningen te ontwerpen van herbruikbare materialen.

De opdracht is om samen met aannemers, constructiebedrijven, installateurs en toeleveranciers op zoek te gaan naar innovatieve en betaalbare oplossingen. Door in competitie en teamverband na te denken over duurzame oplossingen, bouwmethodes, materiaalgebruik en prijsstelling, ontstaat uiteindelijk het beste plan, zo verwacht de gemeente Beek.

Eerste duurzame wijk

Eind 2008 hebben Beek en de Provincie Limburg een intentieovereenkomst getekend om de eerste van twee geplande duurzame wijken in Limburg te realiseren. Het wordt de eerste duurzame wijk in Limburg.

Dit nieuwbouwproject is gepland op het terrein van de voormalige LTS Groenewald, in de wijk Proosdijveld. Deze locatie is hiervoor aangewezen gezien de omvang van het gebied en omdat de locatie volledig in eigendom is van de gemeente, wat een ontwikkeling onder eigen regie mogelijk maakt.

Lees verder op Architectenweb.nl