Architectuur

Ontwerpen stadskantoor Rotterdam onthuld

De Rotterdamse wethouder Hamit Karakus heeft vandaag in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) de ontwerpen onthuld voor het nieuwe stadskantoor. Vijf vooraanstaande bureau(combinatie)s, die afgelopen mei werden geselecteerd, maken kans op de uiteindelijke ontwerpopdracht.

De vijf kanshebbers zijn Claus en Kaan Architecten, Mecanoo in combinatie met Kossman.dejong en Wubbo Ockels, Meyer en van Schooten Architecten in combinatie met architectenbureau Fritz, OMA in combinatie met ABT (zie foto) en SeARCH in combinatie met Christian Müller Architects.

De onthulling is tevens het startschot voor de tentoonstelling van de vijf maquettes in het NAi en het City Informatiecentrum aan de Coolsingel. Rotterdammers die de tentoonstelling bezoeken, kunnen met een kaart aan de beoordelingscommissie laten weten wat zij van de ontwerpen vinden.

De beoordelingscommissie onder leiding van Ole Bouman, directeur van het NAi, zal op basis van de beoordelingscriteria waaronder de mening van het publiek één van de vijf ontwerpen voordragen aan het college. Het college neemt hier in oktober een besluit over. Het Nieuwe Stadskantoor aan de Meent/Rodezand moet het meest duurzame gebouw van Nederland worden met architectuur van internationale allure.

Lees verder op Architectenweb.nl