Online 3D-platform voor architecten gelanceerd

11 september 2020 Bron: Bouw & Wonen
Online 3D-platform voor architecten gelanceerd
Net als in veel andere branches brengt de coronacrisis ook voor architecten de nodige uitdagingen met zich mee. Want hoe hou je de klant op afstand goed op de hoogte van je ontwerpproces? XUVER heeft hiervoor de oplossing: een volledig online 3D-platform dat efficiënte communicatie tussen architect en klant mogelijk maakt.

Om in tijden van corona toch effectief met de klant te blijven communiceren, wringen thuiswerkende architecten zich in allerlei bochten. Dat uit zich in veel gevallen tot communiceren in een 2D-omgeving over een 3D-ontwerp doordat gebruikt wordt gemaakt van 2D-diensten als Skype en Zoom. XUVER pakt dit anders aan: met de 3D-bron maakt de architect binnen enkele minuten een interactief, in de webbrowser beschikbaar 3D-model aan.

Spreek met elkaar in het 3D-model

Als het interactieve 3D-model gedeeld is, neemt de architect de klant mee op reis door het model. Tijdens deze reis voer je als architect en klant samen via de microfoon van je apparaat (elke smartphone, laptop of tablet) een gesprek. Daarmee tilt XUVER je online presentatie en communicatie naar een gelijk niveau en krijgt iedereen snel een helder beeld van een ontwerp, waardoor de feedback sterk verbetert.

nieuwe 3D-‘Zoom’ voor architecten

Gebruiksvriendelijkheid voor iedereen

XUVER werkt volledig online in de browser. Het 3D-bestand is direct vanuit de bron (SketchUp, Revit, ARCHICAD, IFC of FBX) online beschikbaar. Het simpelweg delen van de URL-link van het model is voldoende om elkaar online te ontmoeten.

Na ontvangst van deze link lopen klant en architect al pratend door het model, elk met een 3D-figuur - de avatar. Deze avatar voegt ruimtelijke dimensie toe, zodat iedere klant gemakkelijk een compleet beeld krijgt van de grootte van de ruimtes in het ontwerp. Besturing werkt intuïtief en eenvoudig, waardoor iedereen direct met XUVER uit de voeten kan.

nieuwe 3D-‘Zoom’ voor architecten

Betere feedback leidt tot betere resultaten

Het online gesprek over en daadwerkelijk ín het ontwerp biedt nog meer voordelen. Feedback wordt concreter en sneller en kan ook makkelijker in meerdere desgewenst kortere sessies plaatsvinden. Reistijd en beperkingen rondom corona spelen immers geen rol meer. De presentatie kan vanaf elke plek met internettoegang gegeven worden.

XUVER schept de mogelijkheid om vaker en doelgerichter met de klant te overleggen. Hierdoor wordt het contact laagdrempeliger en communiceren klant en architect op hetzelfde niveau. Zo creëert XUVER een open online omgeving waarin ontwerpen op heldere wijze gepresenteerd worden en ieders kostbare tijd zo efficiënt mogelijk benut wordt.

Met de sterk verbeterde feedback uit de XUVER-sessies kan de architect vervolgens doelgericht aan de slag, met grote tijdwinst en sneller afgeronde projecten als gevolg. En dat is voor alle partijen aantrekkelijk.

Meer info: www.xuver.nl

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo