Oamsterdam: Duurzame stedelijke strategie voor Amsterdam

  NL   10 november 2016 Bron: HofmanDujardin
Oamsterdam: Duurzame stedelijke strategie voor Amsterdam
Nederlands architectenbureau, HofmanDujardin, introduceert een revolutionair, levensverbeterende stedelijke strategie voor de stad Amsterdam. "We leven in Amsterdam en we houden van Amsterdam. Het is een fantastische stad, en we willen het meer fantastisch, "zegt Michiel Hofman. Oamsterdam biedt een innovatieve plan om de noordelijke wijk verbinden met de rest van de stad. Mirroring de vorm van de uittredende halve cirkel van het noorden, zullen we een cirkelvormig pad te maken door de stad, waardoor de historische verbinding van Amsterdam naar het water en de openstelling van het Ij waterfront te herstellen. De binnenste ring zal een vitale nieuwe verbinding verenigen delen van de stad, waardoor ruimte en lucht naar de historische, drukke centrum.

Oamsterdam - HofmanDujardin

Amsterdam heeft vandaag vernieuwend in zijn stedelijke strategie te zijn, net zoals het was in het verleden, toen het zijn historische, ringvaart systeem pionier. Vandaag, Amsterdam kampt met een groot aantal bezoekers van de dichtbevolkte, historische centrum van de stad. Toerisme neemt zijn tol op de stad. De straten en pleinen zijn overvol, het verkeer is dicht en de prijs van woningen hoger is dan de nationale normen. Op hetzelfde moment, de gemeenteraad heeft hoge ambities voor de kwaliteit van de openbare ruimte, betaalbare woningen, slimme mobiliteit, interactieve middelen en het creŽren van een groene en gezonde omgeving voor haar inwoners. Amsterdam omarmt ideeŽn om te vergroten het stadscentrum en initiatieven om het te maken in een echt innovatieve stad, klaar voor de toekomst.

Oamsterdam - HofmanDujardin

In lijn met deze doelen, HofmanDujardin introduceert een revolutionair, levensverbeterende stedelijke strategie, Oamsterdam. Het creŽert een cirkelvormig, 16-kilometer omtrek, bruisende nieuwe centrum van Amsterdam. De nieuwe ring is een totale heroverweging van de stad. De herontwikkeling van de binnenring van de stad zal fantastische nieuwe gebieden in de hele stad te creŽren. De herontwikkeling strekt zich uit van alle aangrenzende open ruimtes; uit hergebruikt gebouwen van twee nieuwe bruggen over het IJ. Door het aansluiten van het noordelijke deel van de stad, decentralisatie van het stadscentrum en het activeren van de ring nu uitsluitend worden gebruikt door auto's, Oamsterdam legt een masterplan dat alle problemen van de stad wordt geconfronteerd omvat en richt zich op de functionele ambities voor de toekomst.

Oamsterdam - HofmanDujardin

Oamsterdam zal plaats bieden waardevolle programmatische toevoegingen aan de stad. HofmanDujardin voorziet een natuurpark langs de weg en kanalen, een nieuwe markt voor levensmiddelen in een huidige parkeerterrein, stadslandbouw in een voormalig bankgebouw, diverse sportfaciliteiten langs de nieuwe ring en een stadsstrand aan het IJ waterkant. Verder in de toekomst, kan de stad lucht schepen, stille drijvende's en bestelauto drones hebben. Hologrammen zullen ons omringen en de straten zal een multimediale oppervlak met interactieve functies zijn. Oamsterdam zal klaar zijn om deze innovaties tegemoet te komen.

Oamsterdam - HofmanDujardin

Oamsterdam zullen nieuwe verbindingen te creŽren binnen het stedelijk weefsel, wat leidt tot een grotere centrum. De bruggen, reeds besproken, zal worden geworteld in een groter plan voor de stad. Op praktisch niveau, zal de ring van de bestaande culturele, creatieve, financiŽle en historische delen van de stad te verbinden. Presenteren Oamsterdam als stedelijk strategie voor Amsterdam, HofmanDujardin verwacht de discussie over hoe we zien de toekomst van Amsterdam-een fantastische Amsterdam in te voeren.

Oamsterdam - HofmanDujardin

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo