Architectuur

OKRA en Maxwan winnen prijsvraag Basel

OKRA Landschapsarchitecten, Maxwan en het Zwitserse Basler & Hofmann hebben de competitie Gestalltungskonzept Innenstadt in Basel gewonnen. Aan de hand van hun visie wordt de openbare ruimte in het stadscentrum de komende decennia ontwikkeld. Het team zet in op ‘een groene en levendige landschapsstad met ruimtes die maken dat er ‘shared space 2.0’ ontstaat’.

Het gaat om een visie voor een omvangrijk gebied tussen treinstation Basel SBB en het treinstation Badischer Bahnhof in Kleinbasel aan de andere kant van de Rijn. Het plan biedt handvatten voor de ontwikkeling van de openbare ruimte.
“De bedoeling is om te komen tot een strategie voor een ingrijpende transformatie van de openbare ruimte, zodat op basis daarvan concrete projecten benoemd en uitgevoerd kunnen worden”, zegt het winnende team.

Landschapsstad

De inzet is om Basel te ontwikkelen tot een levendige en groene landschapsstad. “De basis is het Basler stadslandschap leesbaar en ervaarbaar te maken, waarmee de openbare ruimte gearticuleerd wordt.

Lees verder op Architectenweb.nl