Bedrijfsnieuws

Nieuwe visuele identiteit en nieuwe baseline voor Montea

Montea (NYSE Euronext/MONT/MONTP), een vastgoedbevak gespecialiseerd in logistiek en semi-industrieel vastgoed, presenteert haar nieuwe logo aan het grote publiek. De nieuwe visuele identiteit weerspiegelt perfect de kernactiviteit van de onderneming en bevestigt haar dynamische, moderne en innovatieve positie. De nieuwe baseline “More than warehouses” bekrachtigt eveneens de wil van Montea om aan haar huurders meer service, meer creativiteit en meer betrokkenheid te bieden en bovendien een meerwaarde en groei te creëren voor haar aandeelhouders.

Imago overdracht

Het logo en de ‘baseline’ zijn het uithangbord van de onderneming, ze zijn van kapitaal belang in alle vormen van communicatie, zowel naar klanten, prospecten, partners, aandeelhouders en pers. Montea maakte een analyse van haar positionering, haar sterke punten en haar basiswaarden. Het resultaat was unaniem: de basiswaarden en de differentiatie van Montea moesten voortaan duidelijker naar voor komen in het logo en in de “baseline”.

DNA-waarden

De analyse van Montea’s DNA bracht haar essentiële waarden aan het licht: een persoonlijke benadering van de klant, passie voor het vak, ethiek, innovatie, integriteit, eerlijkheid en ook vastberadenheid. Er kwamen ook nog andere zeer belangrijke karakteristieken naar voor zoals “creativiteit, luisterbereidheid en eigentijdsheid”.

Nieuw logo

Het nieuwe logo moet Montea op een meer hedendaagse, creatieve en gedifferentieerde manier positioneren. Het onderstreept eveneens de basisactiviteit van Montea, nl. ‘warehousing’. Het nieuwe logo is een eenvoudig, zeer grafisch pictogram met een sterke symbolische kracht. Het geeft op een synthetische manier een opslagplaats weer. De perspectiefvisie geeft het een dynamische kant en onderstreept de ambitie van Montea om verder te groeien.

Nieuwe kleur

Montea trekt de kaart van de differentiatie met de kleur van haar logo: marineblauw als basiskleur en cyaanblauw als complementaire kleur. Geen enkele andere speler in de sector gebruikt deze kleuren, wat een eigen identiteit en goede herkenbaarheid garandeert.

More than warehouses

De baseline is eveneens aangepast aan de waarden en de differentiatiefactoren van de onderneming. Montea wil meer diensten leveren aan haar huurders, meer waarde bieden aan haar aandeelhouders en gaat voor meer flexibiliteit, meer creativiteit en meer engagement.

Ook interessant


Build for Life