Bedrijfsnieuws

Montea koopt een nieuw logistiek platform in Cambrai

Montea, een vastgoedvennootschap gespecialiseerd in logistiek en semi-industrieel vastgoed, koopt een nieuw logistiek complex van 11.200 m2 gelegen te Cambrai, in Noord-Frankrijk. De site bevindt zich in het Parc d’Activités Actipôle van Tilloy-lez-Cambrai naast de autosnelweg A2 die Brussel met Parijs verbindt. De site is zeer goed gelegen in een regio die bekend staat om haar logistieke activiteiten met een concentratie aan arbeidskrachten en een bestaande optimale infra-structuur. De plaatselijke logistieke markt van Nord-Pas-de-Calais vertoont goede prestaties (289.000 m² verhuurd in 2007) en uitstekende perspectieven voor de toekomst.

Deze nieuwe aankoop omvat 10.262 m2 aan logistieke opslagplaatsen en 938 m2 aan technische en kantoorruimtes. Montea heeft eveneens een vaste optie genomen op het terrein van 22.000 m2 naast het huidige gebouw, dat in een tweede fase een verdere ontwikkeling van 11.200 m2 toelaat.

Het totale transactiebedrag bedraagt 7 miljoen euro. Dit is een verhoging van 5,1% ten opzichte van de reële waarde van de vastgoedportefeuille (EUR 137,4 miljoen op 31/12/07). Deze waarde overschrijdt niet de schatting van de vastgoedexpert.

Deze aankoop zou een initieel nettorendement van 7% moeten opleveren (initiële huur gedeeld door de investeringswaarde) en dit vanaf 10 maart 2008.

Gloednieuw state-of-the-art gebouw

Montea koopt het nieuwe gebouw van de firma Concerto Développement, één van de grote spelers in logistieke ontwikkeling in Frankrijk. Montea en Concerto hebben een samenwerkingsakkoord onder-tekend (geldig voor 2 jaar) voor de ontwikkeling van de site in een tweede fase.

Het gebouw werd tot stand gebracht op basis van een streng lastenboek, dat zowel perfect beantwoordt aan de eisen van DHL, als aan de hoogste vereisten in de huidige logistiek.

Deze aankoop kadert perfect binnen de strategie van Montea in Frankrijk en onderstreept de positieve samenwerking tussen Montea en Concerto Développement.

Vast huurcontract van 9 jaar en ontwikkeling van een distributiecentrum voor textiel met DHL

Het gebouw is volledig verhuurd voor 9 jaar (waarvan 6 jaar vast) aan DHL Fashion France, die het zal uitbaten in het kader van de ontwikkeling van een distributiecentrum voor textiel voor grote klanten zoals de firma Morgan.

DHL Fashion France heeft eveneens belangrijke investeringen gedaan op het vlak van de technische uitrusting van het gebouw (mezzanine, specifieke rekken voor het opbergen van kledingstukken, enz.), die gedeeltelijk gefinancierd zullen worden door Montea (maximum tot 850.000 euro) voor een periode van 6 jaar. Het saldo wordt vergoed door DHL Fashion France.

“Wij zijn verheugd met het afronden van de aankoop van dit nieuwe ontwikkelingsproject gerealiseerd door Concerto en met het versterken op lange termijn van onze samenwerking met de DHL-groep. Deze aankoop past in onze groeistrategie in Frankrijk, die, naar wij hopen, in de komende maanden nog zal versnellen”, zegt Frédéric Sohet, CEO van Montea. “Wij voegen op deze manier aan onze portefeuille een logistieke “state-of-the-art” site toe, die volledig en vast voor 6 jaar wordt verhuurd aan één van de grootste namen in de wereldwijde logistiek”.
Build for Life