Isolatie

Nieuwe vestiging Isola is schoolvoorbeeld energiezuinig bouwen

Op vrijdag 12 oktober 2012 opende Isola Belgium officieel haar nieuwe vestiging op de terreinen van de industriezone Tongeren-Oost. De nieuwe site van Isola Belgium omvat 15.000 m² opslagruimte en een kantorencomplex van ruim 1.700 m².
Als specialist inzake thermische en akoestische isolatie wenste Isola Belgium uiteraard van haar nieuwe gebouwen hét schoolvoorbeeld te maken van een energiezuinige site. Zo isoleerde ze zowel haar kantoren als haar hallencomplex met PUR en Thermogran. Op die manier realiseerde ze in de kantoorgebouwen ongeziene resultaten inzake het E en K-peil.

In principe geldt inzake het E-peil voor kantoorgebouwen een maximumnorm van E100. Voor woningen wordt dit vanaf volgend jaar zelfs een maximumnorm van E60. Isola Belgium realiseert echter een ongezien E-peil van slechts 9.
Ook inzake het K-peil haalt Isola Belgium een ongezien resultaat. Indien een woning een K15-peil kan voorleggen, spreken we van nul-energiewoningen. De kantoren van Isola Belgium halen echter een K-peil van 9.

Concreet betekenen deze waardes dat Isola Belgium zo goed als geen energie nodig heeft om haar gebouwen van warmte of koelte te voorzien. Het comfort van haar team is ten allen tijde gegarandeerd, mede dankzij het elektronisch aangestuurde ventilatiesysteem.
Verder investeerde Isola Belgium fors in de plaatsing van 15.000 m zonnepanelen waardoor zij niet alleen zelfvoorzienend is inzake haar stroomverbruik maar bovendien bijkomend groene stroom genereert voor ruim 150 huisgezinnen.
Isola Belgium hoopt tenslotte niet alleen in België deze voorbeeldfunctie verder uit te spelen maar geeft met de oprichting van haar vestiging te Istanbul, de N.V. Isola Turkye, uiting aan haar ambitie om deze rol ook ver buiten de eigen landsgrenzen te spelen.