Nieuwe hoofdtribune voor KV Oostende

  BE   13 oktober 2015 Bron: Architectenweb
Voetbalclub KV Oostende neemt aan het begin van volgend seizoen een nieuwe hoofdtribune in gebruik. Zwarts & Jansma Architecten en abv+ architecten hebben een gebouw van drie lagen ontworpen, die deels is verzonken in de grond. Op deze manier blijft de bouwhoogte beperkt en neemt het stadion geen zonlicht weg voor de omwonenden.

Met de nieuwe hoofdtribune wil de club, die momenteel verrassend eerste staat in de hoogste divisie van het Belgische voetbal, diens commerciële mogelijkheden vergroten en meer inkomsten genereren. De tribune biedt plek voor 3.700 toeschouwers, waaronder 1.250 business-seats en 150 stoelen voor de pers. De totale capaciteit van 8.000 supporters in het Albertpark blijft onveranderd.

Voor afwerking van de gevels is gekozen voor zandkleurige bakstenen en verticale houten lamellen, die de clubkleuren groen en rood dragen. Op de onderste laag komen de centrale entreehal met lift, de kleedruimtes voor spelers en scheidsrechters, een VIP ruimte met keuken en een publiekskantine.

Op de eerste verdieping komen kantoren en een mediacenter, en op de tweede verdieping een ‘open pauzeruimte’ voor de voetbalsupporters, met diverse uitgifte balies. De bouw van de nieuwe tribune gaat in maart volgend jaar van start.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo