Architectuur

Nieuw ontwerp voor indoor golfcentrum van ZJA

Architectenbureau Zwarts & Jansma Architecten (ZJA) presenteert een nieuw ontwerp voor een indoor golfcentrum. De Indoor Golf Arena zou de grootste en meest diverse overdekte golffaciliteit ter wereld moeten worden. In het ontwerp van ZJA omvat de Indoor Golf Arena onder andere 12.000 vierkante meter trainingsfaciliteiten op kunstgras, twintig state-of-the-art golfsimulators en een verrassende driving range (plaats waar de swing kan worden geoefend). Deze faciliteiten zorden gecombineerd met een viersterrenhotel dat beschikt over tweehonderd kamers.

Ruime doelgroep

De doelgroep is gevarieerd. Met een lounge, een uitstekend restaurant en uitgebreide zakelijke faciliteiten richt het golfcentrum zich op het bedrijfsleven. Voor een brede bezoekersgroep, waaronder buitenlandse toeristen, biedt de Indoor Golf Arena in het plan van ZJA naast golf- ook wellness- en fitnessmogelijkheden en een aantal aan golf gerelateerde flagship stores.

ZJA verwacht dat de Indoor Golf Arena 150.000 bezoekers per jaar kan trekken; de vestigingsplaats zou in de Metropoolregio Amsterdam moeten zijn. De kosten worden geschat op enkele tientallen miljoen euro's, afhankelijk van de lokale omstandigheden.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant