Verbouwen

Nieuwe functie voor ministeriegebouwen in Wijnhavenkwartier

Volgend jaar wordt gestart met de transformatie van de voormalige ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken in Den Haag. De gebouwen aan de Turfmarkt/Schedeldoekshaven worden in meerdere fases herontwikkeld en omgebouwd tot een multifunctionele versterking van de Haagse binnenstad. De Faculteit Campus Den Haag van de Universiteit Leiden maakt met een van haar vestigingen onderdeel uit van de nieuwe invulling. Syntrus Achmea Real Estate & Finance is beoogd afnemer van 132 van de 170 appartementen enkele pensioenfondsen. De contractwaarde van de eerste fase van deze gebiedsontwikkeling bedraagt circa € 65 miljoen.

Dat heeft bouwbedrijf Heijmans, dat de eerste fase van de herontwikkeling voor diens rekening neemt, dinsdag bekendgemaakt. "De ontwikkeling van het Wijnhavenkwartier zorgt ervoor dat de aansluiting van het centraal station en de binnenstad wordt verbeterd. Het gebied vormt de schakel tussen de twee deelgebieden van de binnenstand. Met het aantrekken van de 'Faculteit Campus Den Haag' van de Universiteit Leiden is een belangrijke stap gezet in de verlevendiging van het gebied", aldus wethouder Marnix Norder van de gemeente Den Haag.

Medio 2014 wordt gestart met de realisatie van 170 appartementen, duizend vierkante meter aan commerciële ruimte, 13.000 m2 voor de Faculteit Campus Den Haag en 224 parkeerplaatsen.

De eerste fase van de transformatie moet in 2016 zijn afgerond. Geurst & Schulze architecten is als architect aan het project verbonden. Heijmans heeft tevens het tijdelijk beheer en de exploitatie van de gebouwen op zich genomen. Het Today Arts Festival heeft er een tijdelijk onderkomen gevonden.

Ook interessant