Vastgoed

De Kroon in Den Haag verkocht aan Real IS

Real I.S Investment GmbH heeft met MAB Development en Haag Wonen, gezamenlijke ontwikkelaars van De Kroon, de transactie afgerond voor de koop van de kantoren, winkels en parkeerruimte van deze toonaangevende ontwikkeling tussen het Centraal Station en de binnenstad van Den Haag. Het verkochte omvat een mix van 2.400 m2 winkels, 9.000 m2 kantoren en ruim 200 parkeerplaatsen.

Gebruikers
Bij verkoop is alle ruimte volledig verhuurd. Het kantoor van 9.000 m2 is in gebruik bij DAMCO en APM Terminals die beide hun Europese hoofdkantoor in De Kroon hebben gevestigd. De winkelruimte ter grootte van 2.400 m2 is verhuurd aan Albert Heijn en Action. Beide winkels liggen aan de nieuwe en belangrijke voetgangers as tussen het Centraal Station en het centrum van de stad. De parkeergarage met 208 plaatsen is op 1 mei jl. volledig verhuurd aan P1.

Anne-lize Hoftijzer, projectdirecteur De Kroon: “Wij zijn zeer verheugd met de verkoop aan Real I.S. De verhuur aan DAMCO, APM Terminals, AH en Action in 2012 en verkoop aan Real I.S. bewijst dat er nog steeds vraag is van zowel gebruikers als investeerders naar een goed product op een multifunctionele locatie. Met toonaangevende zeer goed bereikbare binnenstedelijke projecten zoals De Kroon blijft het zinvol om ook in de toekomst te investeren in multifunctionele ontwikkelingen.”

De Kroon is een ontwikkeling van Wijnhavenkwartier Ontwikkeling, een joint venture tussen MAB Development en woningcorporatie Haag Wonen De ontwikkelingscombinatie werd bij deze transactie geadviseerd door Houthoff Buruma.

Real I.S. werd bij deze transactie geadviseerd door Savills en Loyens & Loeff.

De Kroon: Wonen en werken op hoog niveau
Het gebouw is gelegen in Den Haag Nieuw Centrum nabij het Centraal Station. In het goed bereikbare hart van de stad en zeer aantrekkelijk om te wonen, werken, winkelen en verblijven. De Kroon biedt ruimte aan 9.000 m2 kantoorruimte, 2.400 m2 winkelruimte 208 parkeerplaatsen en 125 huur- en 128 luxe koopappartementen. De kantoorruimten liggen rondom een atrium op de 1e tot en met de 6e verdieping. In 2011 heeft De Kroon de Betonprijs gewonnen. De jury roemt het 130 meter hoge gebouw met zijn tijdloze architectuur van internationale allure en noemt het gebouw ‘een sieraad voor de omgeving’.