Tuinaanleg en onderhoud

Nieuwe Husqvarna-robotmaaiersoftware voor sportvelden

Nieuwe Husqvarna-robotmaaiersoftware voor sportvelden
Husqvarna presenteert een nieuwe softwarefunctie, Husqvarna Automower Club Solution, waarmee meerdere maaiers binnen dezelfde grensdraadinstallatie kunnen werken. Husqvarna's nieuwe software is ontwikkeld voor gebruik op grote oppervlakken en is ideaal voor locaties zoals voetbalvelden.

Volgend jaar is het 25 jaar geleden dat Husqvarna, pionier in robotmaaien, zijn eerste robotmaaier lanceerde, de Husqvarna Automower. Nu stelt het bedrijf de Husqvarna Automower Club Solution voor, een nieuwe softwareoplossing gericht op sportfaciliteiten.

Met de Husqvarna Automower Club Solution is het mogelijk om tot drie Automower robotmaaiers te gebruiken binnen dezelfde grensdraad. Naast een snellere installatie, maakt deze oplossing het ook gemakkelijker om maaicapaciteit toe te voegen indien nodig en vereenvoudigt ze onderhoudstaken zoals beluchten, losmaken en topdressing. Deze oplossing is ontwikkeld voor professionele Husqvarna-robotmaaiers en is dus geschikt voor grote oppervlakken zoals voetbalvelden.

Nieuwe Husqvarna-robotmaaiersoftware voor sportvelden

Olle Markusson, Director Product Management Robotics bij Husqvarna, legt uit: "De Husqvarna Automower-technologie biedt sportclubs verschillende voordelen. De lichtgewicht robotmaaiers gaan bodemverdichting tegen en, doordat ze op accu's werken, produceren ze geen directe uitstoot. De maaiers zorgen ervoor dat de facility manager zich met meer veeleisende taken kan bezighouden."


Automower Club Solution is beschikbaar vanaf maart 2020 en kan worden geactiveerd door een Husqvarna-dealer.

Ook interessant