Nieuwe robotmaaiers die werken met virtuele grenstechnologie

23 oktober 2019 Bron: Two Cents
Nieuwe robotmaaiers die werken met virtuele grenstechnologie
Vandaag introduceert Husqvarna de EPOS-technologie, een virtuele grenstechnologie die gebruikt wordt voor professionele robotmaaiers. Deze vernieuwde technologie biedt een satellietgebaseerde oplossing voor een nieuwe serie professionele Husqvarna Automower robotmaaiers. De deur naar maaien met virtuele grenzen is geopend.

Volgend jaar zal het 25 jaar zijn dat Husqvarna pionierswerk verricht en het robotmaaisegment vormgeeft met krachtige, stille en uitstootvrije robotmaaiers die ontworpen zijn om hoveniers te helpen hun gazon gezond te houden en de productiviteit ervan te verbeteren. 

In 2019 introduceerde Husqvarna zijn eerste robotmaaiers met vierwielaandrijving, waarmee residentiŽle en professionele gebruikers terrein met een helling tot 70% kunnen onderhouden Ė een belangrijke stap in het professionele segment. Husqvarna wil een voortrekkersrol blijven spelen in de ontwikkeling van het robotmaaiersegment via klantgerichte innovaties en oplossingen.

Professioneel robotmaaien via een satelliet

Als volgende stap introduceert Husqvarna vandaag de Husqvarna EPOS-technologie, een uiterst precies satellietnavigatiesysteem Ė tot op 2-3 centimeter nauwkeurig. Het creŽert virtuele grenzen voor professionele robotmaaiers. Het nieuwe systeem verhoogt de flexibiliteit en het gebruik van professionele robotmaaiers in groene ruimten aanzienlijk, omdat de virtuele grenzen kunnen worden aangepast aan de steeds veranderende behoeften van sportvelden en openbare ruimten. De EPOS-technologie opent mogelijkheden voor terreinen die van oudsher een uitdaging vormden voor robotmaaiers, bijvoorbeeld gebied met harde oppervlakken of een gebied dat vaak opnieuw wordt ingericht. Daarnaast vergemakkelijkt het ook het beluchten en verticuteren. 

Nieuwe Husqvarna robotmaaiers die werken met virtuele grenstechnologie

Sascha Menges, President Husqvarna Division, legt uit: "Robotica en autonome oplossingen zullen een belangrijke rol spelen in de toekomst van het groenbeheer. We blijven trouw aan ons streven om het professionele groenbeheer te verbeteren. Husqvarna EPOS is een technologische doorbraak op het vlak van robotmaaien waardoor de integratie van robotica in professioneel gazononderhoud zich nog sneller zal doorzetten. "

Nieuwe Husqvarna robotmaaiers die werken met virtuele grenstechnologie

Professionele Husqvarna-robotmaaiers met Husqvarna EPOS zijn compatibel met Husqvarna Fleet Services, een digitaal beheersysteem van het machinepark. Zo wordt het beheer van grote gazons en groene ruimten eenvoudiger, flexibeler en efficiŽnter dan ooit tevoren.

De Husqvarna EPOS-technologie betekent een nieuwe stap vooruit in professioneel robotmaaien met Husqvarna en wordt in 2020 gelanceerd bij geselecteerde professionele klanten in de VS, Frankrijk, Duitsland en Zweden. Later volgt ook BelgiŽ.

Nieuwe Husqvarna robotmaaiers die werken met virtuele grenstechnologie

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo