Nieuw woonproject aan Keltenheuvel in Edegem afgerond

  BE   12 april 2018 Bron: comtext
Nieuw woonproject aan Keltenheuvel in Edegem afgerond
In opdracht van de sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning werd in augustus 2016 gestart met de bouw van een nieuw woonproject aan de Keltenheuvel 19 in Edegem. De nieuwbouw is ondertussen helemaal voltooid en opgeleverd. Het project omvat 12 sociale koopappartementen elk met 2 of 3 slaapkamers.

Het appartementsgebouw is gelegen in een rustige, nieuwe verkaveling in Edegem. Van de 12 koopappartementen zijn er 8 met 2 slaapkamers en 4 met 3 slaapkamers. De nieuwbouw is voorzien van een ondergrondse parking met 12 parkeerplaatsen. Hiervan zijn er 2 aangepast aan mensen met een beperking. Verder kunnen de bewoners gebruik maken van een gemeenschappelijke fietsen- en huisvuilberging.

De nieuwbouw bestaat uit 3 bovengrondse bouwlagen opgetrokken in metselwerk en een dakverdieping. Die laatste springt in ten opzichte van alle gevels en werd afgewerkt in hout. Elk appartement beschikt over een eigen ruim terras of een grote tuin op de benedenverdieping. Er werd veel aandacht geschonken aan het gebruik van duurzame technieken zoals de installatie van een hoogrendement cv-ketel, lage temperatuurverwarming, doorgedreven isolatie, een vraag gestuurd ventilatiesysteem en regenwaterrecuperatie.

Aannemer Sogiaf uit Kontich werd via openbare aanbesteding aangeduid voor de uitvoering van de bouwwerken. Atelier Allard Schwencke Architecten uit Lier tekende de plannen. Aan de realisatie van het project hangt een prijskaartje van 1,66 miljoen euro (exclusief BTW).

“Dit mooie project behoort tot de laatste reeks van klassieke koopwoningen. Dit door de aanpassingen van de wetgeving voor sociale huisvestingsmaatschappijen. Met De Ideale Woning willen we in de toekomst nog steeds betaalbare of bescheiden koopwoningen kunnen blijven realiseren voor jonge starters. Ook bij de gemeentebesturen leeft die vraag enorm. We blijven dit dan ook aankaarten bij de minister”, benadrukt Dirk de Kort, voorzitter van De Ideale Woning.

Nog koopwoningen op komst

De Ideale Woning plant dit jaar ook nog de verkoop van 11 woningen met 3 slaapkamers in Borsbeek (Singel) en van 40 appartementen in Wijnegem (Merksemsebaan). Verder zijn er bouwwerken gepland voor de realisatie van 8 koopappartementen in Ranst (Schuurblok).
Specifiek voor Edegem start De Ideale Woning in mei met de bouw van nog eens 19 sociale koopappartementen aan het Theo Mertensplein, vlakbij de Drie Eikenstraat (project Molenveld).

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo