Dossier Batibouw

Nieuw op Batibouw 2016: BIPUR, bescherming voor Mortex

10 februari 2016 Bron: Beal International
Mortex een verjongingskuur geven en de meest hardnekkige vlekken voorkomen? Dat kan dankzij BIPUR, een vernieuwende beschermende lak die Beal International zal voorstellen op Batibouw 2016. BIPUR aanbrengen is dé ideale oplossing om de Mortex of gepolijst beton te beschermen en gedurende jaren op zijn mooist te houden.

Mortex is een hoogstaande decoratieve afwerkingslaag, meer bepaald een multifunctionele pleister die gebruikt wordt voor het bekleden van minerale oppervlakken. Momenteel wordt het zeer veel toegepast op vloeren, muren en meubels. Mortex kan de uitstraling van tadelakt (Marokkaanse sierpleister) evenaren alsook het uitzicht van effen beton. Door zijn volledige waterdichtheid is Mortex bovendien ideaal voor badkamers, doucheruimtes en buitenpleisterwerk en is een waardevolle vervanger voor tegels. Door zijn sterkte en hittebestendigheid kan het eveneens gebruikt worden als bovenlaag van keukenbladen en/of als spatwand.

Nieuw op Batibouw 2016: BIPUR, bescherming voor Mortex

Ongeacht het gebruik dat ervan gemaakt wordt, moet Mortex worden beschermd en onderhouden. Na vele jaren van research bracht bedenker en fabrikant Beal International in juni 2015 BIPUR op de markt, een nieuwe polyurethaanbeschermingslak op waterbasis die de gebruikers vele voordelen biedt:

 • de toepassing van de lak op een met Mortex bepleisterd oppervlak vereenvoudigt het onderhoud want beschermt tegen krassen en chemische producten (zoals zepen). BIPUR werd uitgedacht om bestand te zijn tegen olie, vet, zuren enz. Voortaan kan de gebruiker gerust zijn als hij per ongeluk wat citroensap morst op zijn keukenwerkblad in Mortex. Mortex behandeld met een polyurethaanlak zoals BIPUR kan worden onderhouden met de gebruikelijke schoonmaakmiddelen, afhankelijk van de aanbevolen hoeveelheden.

 • BIPUR is een kleurloze oplossing aan de hand waarvan de Mortex gevoed en onderhouden kan worden zonder de kleur of textuur aan te tasten. De lak is uv-bestendig en vergeelt niet.

 • BIPUR is milieuvriendelijker dan de andere lakken die op de markt verkrijgbaar zijn.

 • De lak is verkrijgbaar in mat, satijn en hoogglans om uw met Mortex bepleisterde oppervlak optimaal tot zijn recht te laten komen. Zo kan een werkblad heel sober zijn en het uitzicht van gepolijst beton hebben door BIPUR mat te gebruiken.

 • De lak kan worden na de plaatsing worden aangebracht eens de afwerkingslaag droog is, maar biedt ook een ideale oplossing om de bestaande Mortex-laag een verjongingskuur te geven.

Tijdens Batibouw – van 25 februari tot 6 maart 2016 – zal BIPUR door Beal worden voorgesteld als dé oplossing om de Mortex of gepolijst beton te verjongen. BIPUR is bedoeld als binnentoepassing, op een propere Mortex: voor vloeren, muren, werkbladen, keukens badkamers. De beschermingslak wordt aangebracht in twee fijne lagen van elk 40 micron.

Richtprijs: 38,25 euro per liter, exclusief btw.

U vindt Beal International tijden Batibouw 2016 in paleis 6, stand 313


Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo