Keukens

Nieuw huis? Hoe te budgetteren op nieuwe huishoudelijke apparaten

Nieuw huis? Hoe te budgetteren op nieuwe huishoudelijke apparaten
De huizenmarkt zit al een tijdje in een sneltreinvaart. Er komen dagelijks vele huizen te koop te staan en er worden er ook dagelijks veel verkocht. Mensen gaan samenwonen met hun partner, krijgen kinderen en willen groter gaan wonen of gaan juist uit elkaar, waardoor een nieuw onderkomen nodig is. Er moeten dan allerlei nieuwe spullen gekocht worden, zoals een bank of een kast, maar denk ook aan huishoudelijke apparaten. Een huis kopen is al duur, waar vervolgens deze kosten ook bovenop kopen. Hoe kun je dan goed budgetteren op nieuwe huishoudelijke apparaten?

Jouw budget

Budgetteren kun je doen in verschillende stappen. Allereerst moet je jouw inkomsten noteren. Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel geld er maandelijks binnen komt, om uiteindelijk te weten hoeveel er uitgegeven kan worden. De tweede en derde stap is dan ook het kijken wat de uitgaven zijn en wat daarvan de vaste lasten zijn. Bereken bij de vierde stap wat, gebaseerd op de vorige stappen, de maandelijkse balans is. In de vijfde en zesde stap pas je de variabele uitgaven aan en geef je aan hoeveel je spaart voor variabele uitgaven. Stel vervolgens financiële doelen en controleer als laatste wat maandelijks het budget is.

Benodigde apparaten

Veel apparaten kun je kopen voor de luxe, maar een aantal heb je gewoon nodig. Noem een magnetron en/of oven, een wasmachine en eventueel een droger. Houd je van series of films kijken? Tegenwoordig besluiten steeds meer mensen om geen televisie aan te schaffen. Zij gebruiken liever een tablet of laptop voor het kijken van series of films. Deze moeten ook aangeschaft worden.

Natuurlijk is het soms ook fijn om enkele luxeproducten aan te schaffen. Producten die fijn zijn om te hebben, die het dagelijks leven gemakkelijker maken. Een eierkoker is bijvoorbeeld handig, wanneer je bij het koken van eieren vaak vergeet de timer aan te zetten. Met de beste eierkoker zorg je ervoor dat je tijdens het koken je handen vrij hebt en de eieren niet te hard gekookt zullen worden.

Hoe kan je besparen?

Wanneer je een ruim budget hebt, hoef je minder op de centen te letten. Echter, het is altijd fijn om geld over te houden. Er zijn een aantal tips die het makkelijker maken om geld te sparen. Een eerste is om functies van apparaten te combineren. Koop bijvoorbeeld een combimagnetron, een magnetron en oven in een. Dit zorgt ervoor dat je deze apparaten niet apart hoeft te kopen.

De tweede tip is dat je er zeker van moet zijn dat je kwalitatief goede producten moet kopen. Dure uitgaven kunnen gedaan worden, zolang je zeker bent van een goede kwaliteit. Jarenlange garantie helpt daarbij. Noem bijvoorbeeld een accuboormachine. Deze kan goedkoop gekocht worden, maar de beste accuboormachines zijn duurder. Echter, deze zijn beter en hebben vaak een langere garantie. Zo kan je er nog jarenlang plezier van hebben en is het geen weggegooid geld.

Ook interessant