Architectuur

Nieuw concept van Lens Ass voor Londense Artisan du Chocolat

Het Engelse chocoladebedrijf Artisan du Chocolat liet het Hasseltse bureau Lens Ass een nieuw concept ontwikkelen om chocolade op een originele wijze te tonen en te verkopen.
In samenwerking met Andri Haflidason ontwikkelde Lens Ass een totaal nieuw concept. In plaats van de traditionele balies en rekken die je in elke chocoladewinkel ter wereld aantreft, kozen de ontwerpers voor lange ononderbroken wanden van verfijnd tentoongestelde producten. De handeling van het bekijken, selecteren en genieten van chocolade wordt hiermee heruitgevonden en gebeurt op een meer directe en informele wijze. De displaykasten voor de chocolade werden ontworpen met de nodige Belgische technologische expertise, gebruik makend van minutieus gecontroleerde en uiterst geluidloze koeltechnieken met geïntegreerde lage energieverlichting met een minimale warmteuitstoot.

Artisan du Chocalat vindt het belangrijk om zijn klanten ook kennis te laten maken met de ingrediënten en de productiewijze van zijn chocolade. Om dit te communiceren werd een panoramafoto van een cacaoplantage afgebeeld op een van de welbekende XXXL-lampen van Bart Lens. Deze lampen, wellicht de grootste ter wereld, vormen een kamer in de kamer. Dit resulteert in een unieke ervaring van omringd te worden door een organisch bolvormig volume en het diepe groen van de plantage met hier en daar een scherp oranje contrast van gerijpte cacaobonen.
Lens Ass ontwierp ook het zitmeubilair voor de shop waarbij onder meer geput werd uit de creaties van Objetbart, de eigen designafdeling van Lens Ass.