Verbouwen

Nieuw: BENOvaties in beeld

Nieuw: BENOvaties in beeld
Plannen om je huis te renoveren? Dan moet je heel wat keuzes maken. Esthetische keuzes, functionele keuzes en uiteraard ook financiële keuzes. Maar over één iets hoef je niet te twijfelen: als je renoveert, dan doe je er best aan meteen te 'BENOveren'. BENOveren staat voor BEter reNOveren. Beter dan gebruikelijk is. En dat hoeft niet per se meer te kosten. Zolang je je BENOvatie maar goed plant en verstandig aanpakt. Zoals Tineke en Frederik bijvoorbeeld, van wie je hun BENOvatieverhaal al kon lezen in het gratis BENOmagazine. Of zoals tal van andere collega-BENOveerders met wie je weldra kan kennismaken op www.mijnBENOvatie.be, dé infowebsite bij uitstek voor iedereen met ‘betere renovatieplannen’.

Gewoon renoveren? Beter BENOveren!

Gewoon renoveren? Als het van de overheid, het milieu en onze portemonnee afhangt, doen wij, Vlamingen, dat niet meer. Wie verstandig is, BENOveert. BENOveren staat voor 'renoveren met de B van Beter'. Beter dan gebruikelijk is. Goed doordacht en met de verschillende BENOvatiestappen in de meest logische volgorde.

Wie BENOveert, hoeft overigens niet het hele huis van A tot Z onder handen te nemen. Zolang je maar weet wat prioritair is en wat eventueel kan worden uitgesteld.

5 BENOvatiestappen

Een chronologie die vaak wordt gevolgd, is eerst het dak, daarna de buitenmuren en het schrijnwerk, en vervolgens de vloer en de zogenaamde ‘technieken’: verwarming en sanitair warm water, ventilatie, verlichting en elektriciteit, zo leert ons www.mijnBENOvatie.be. Bij elke stap geeft mijnBENOvatie een schat aan bruikbare informatie, praktische oplossingen, premie-updates en financieringsadvies.

Maar ieder project heeft uiteraard zijn eigen aanpak, en vaak lopen er werken dooreen. Daarom raadt de overheid aan om aan de start van je BENOvatietraject een ‘masterplan’ of ‘renovatieadvies’ te laten opstellen door een architect, een algemene aannemer of een andere bouwdeskundige.

Laat je inspireren

Wat ook zeker geen kwaad kan - integendeel zelfs - is om je te laten inspireren door het goede voorbeeld van andere BENOveerders. Zo kan je meevolgen hoe zij hun BENOvatie aanpakten en kan je vaststellen hoe een BENOvatie niet alleen resulteert in een energiezuinige woning – die veel beter is voor je energiefactuur en voor het milieu –, maar ook in een mooiere en comfortabelere woning die in waarde stijgt.

Daarom dat www.mijnBENOvatie.be een nieuwe rubriek 'BENOvaties in beeld' heeft geïntroduceerd, met o.a. de BENOvatiecase van Tineke en Frederik die een uitgeleefde bel-etagewoning omtoverden tot een warme en gezellige leefplek, en die van Klaar en Floris die al in 2014 ‘avant la lettre’ BENOveerden. In de loop van de volgende weken wordt de rubriek ‘BENOvaties in beeld’ met nog tal van andere voorbeeldcases aangevuld.

Vraag het gratis magazine BENO aan

De BENOvatiecase van Tineke en Frederik wordt eveneens besproken in het magazine BENO. Net als op de website www.mijnBENOvatie.be vind je in dit gratis magazine – een initiatief van tal van kleppers uit de Vlaamse verbouwsector – heel wat inspiratie en informatie over hoe je je BENOvatie het best aanpakt. Zo geeft BENOmagazine tips & tricks om je verbouwkosten binnen de perken te houden, overloopt het de factoren die bijdragen tot de (on)gezondheid van een woning, en laat het je kennismaken met nieuwe BENOvatieoplossingen, -apps en -tools. Het BENOmagazine gratis aanvragen kan via www.mijnBENOvatie.be/nl/BENOmagazine/

het gratis magazine BENO
Meer info: www.mijnBENOvatie.be

Ook interessant