Verbouwen

Vlaamse verbouwsector stelt eigen magazine ‘BENO’ voor

Vlaamse verbouwsector stelt eigen magazine ‘BENO’ voor
Gewoon renoveren? Als het van de Vlaamse overheid afhangt, doen Vlamingen dat voortaan niet meer. Wie verstandig is, ‘BENOveert’. BENOveren staat voor ‘beter renoveren’. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde. Om kandidaat-verbouwers op het goede BENOvatiepad te helpen, sloegen tal van stakeholders uit de Vlaamse verbouwsector de handen in elkaar om ‘BENO’ te realiseren. Het gratis magazine wordt dit jaar verspreid op 115.000 exemplaren en wordt ook gratis opgestuurd na aanvraag via www.BENOmagazine.be..

In de lente van vorig jaar werd de term BENOveren (Beter reNOveren) op grote schaal gelanceerd. Dat gebeurde met de brochure ‘BENOveren: wat, waarom en hoe?’ van het VEA (Vlaams Energieagentschap), de website www.mijnBENOvatie.be, een gezamenlijk initiatief van 14 marktleiders uit de (ver)bouwsector, een mediacampagne met 4 bekende Vlamingen, en een BENOvatiekrant.

Zes maanden later bleek uit een enquête van datzelfde VEA dat al 30% van de Vlamingen het nieuwe werkwoord kende en bijna 75.000 kandidaat-renoveerders de website www.mijnBENOvatie.be hadden bezocht. Niet onaardig. Maar alles kan beter, en dus wordt nu het nieuwe magazine ‘BENO’ voorgesteld.

Informatie en inspiratie voor de ‘betere renoveerder’

De rode draad door het magazine? Is je woning aan renovatie toe, doe het dan in één keer goed, en BENOveer in plaats van gewoon te renoveren. Ga resoluut voor ‘future proof’, zodat je huis nu al beantwoordt aan de energieprestatie-eisen van morgen. Hoe sneller je eraan begint, hoe sneller je profiteert van de vele voordelen van een geBENOveerde woning. Je krijgt een lagere energiefactuur, een hoger wooncomfort en een betere luchtkwaliteit. En – allicht het belangrijkste – je geeft je huis een esthetische en financiële meerwaarde.

In ‘BENO’ vind je heel wat inspiratie en informatie over hoe je je BENOvatie het best aanpakt. Het magazine geeft tips & tricks om je verbouwkosten binnen de perken te houden, overloopt de factoren die bijdragen tot de (on)gezondheid van een woning, laat je kennismaken met nieuwe BENOvatieoplossingen, -apps en -tools en wijst de weg naar betrouwbare aannemers om jouw BENOvatiewerken te laten uitvoeren.

BENOveren is verstandig investeren. De Vlaamse overheid geeft tal van financiële tegemoetkomingen om deze belegging betaalbaar te houden. En wie grondig renoveert kan sinds kort nog heel wat extra bonussen krijgen. Ook de netbeheerders en diverse spelers uit de bouw- en de financiële wereld bieden specifieke kortingen en andere incentives aan. In ‘BENO’ wordt uitgelegd hoe je daar verstandig gebruik van maakt.

Unieke samenwerking voor brede verspreiding

‘BENO’ is een initiatief van www.mijnBENOvatie.be en werd gerealiseerd dankzij de steun van de Vlaamse Confederatie Bouw, AXA Bank en 12 marktleiders uit de bouwsector: Deceuninck, Eternit, Gyproc, ISOVER, Niko, Recticel Insulation, Renson, Saint-Gobain Building Glass, Soudal, Viessmann, VMZINC en Wienerberger.

Het nieuwe gratis magazine wordt vanaf midden februari tot eind 2018 op maar liefst 115.000 exemplaren verspreid tijdens bouwbeurzen, via encartage bij bestaande verbouwmagazines en -gidsen, in de kantoren van AXA Bank, en via gemeentelijke diensten en de lokale bibliotheek.

Het gratis magazine kan vanaf vandaag ook per post worden aangevraagd of online worden doorbladerd via www.BENOmagazine.be.