Vastgoed

Netwerkmomenten in juni over geconventioneerde verhuur

Netwerkmomenten in juni over geconventioneerde verhuur
Met geconventioneerde verhuur moet het aanbod aan betaalbare en sociale huurwoningen in Vlaanderen omhoog. De Vlaamse Regering wil hiermee een divers palet aan initiatiefnemers financieel motiveren om betaalbare en sociale huurwoningen te bouwen. In juni zijn er netwerkmomenten voor private spelers, lokale besturen en woonmaatschappijen over dit nieuwe stelsel.

Private ontwikkelaars en woonmaatschappijen zullen via geconventioneerde verhuur een financiële tussenkomst krijgen om betaalbare huurwoningen te bouwen of te verbouwen en vervolgens langdurig te verhuren. Om de subsidie te verwerven moet een initiatiefnemer wel aan een aantal voorwaarden voldoen: zo moet hij een project realiseren met minstens een derde sociale huurwoningen en minstens een derde betaalbare private huurwoningen.

De minister van Wonen Matthias Diependaele maakt alvast voldoende budget vrij voor het initiatief (21,3 miljoen € per jaar gedurende maximaal 27 jaar) om tot 6.000 huurwoningen te bouwen (waarvan de helft sociaal en de helft betaalbaar).

In het najaar van 2023 zullen de eerste projecten ingediend kunnen worden. Daarom organiseert Wonen in Vlaanderen in juni provinciale netwerkmomenten om geconventioneerde verhuur concreet toe te lichten aan private spelers, lokale besturen en woonmaatschappijen. De data zijn 12 juni (Hasselt), 16 juni (Gent), 21 juni (Brussel), 27 juni (Brugge) en 29 juni (Antwerpen), telkens van 14 tot 16.30 uur.

Meer informatie over de netwerkmomenten via deze link
Meer informatie over geconventioneerde verhuur via deze link