Architectuur

Nederlands team kandidaat opdracht Brussel

Het team van De Zwarte Hond, studio uc . klaus overmeyer, LOLA, Movares, Sofie Vermeulen en Michiel Dehaene is geselecteerd voor de tweede ronde van de prijsvraag ‘Masterplan kanaalzone Brussel’. Daarmee is het team Kanaal Katalysator een van de drie overgebleven bureaus in de competitie.

De Brusselse regering heeft afgelopen zomer een prijsvraag gelanceerd voor een masterplan voor de kanaalzone. Het verpauperde kanaalgebied van Brussel is langwerpig en loopt van noord naar zuid, dwars door het hele Brusselse Gewest. De regering noemt de kanaalzone dan ook de toekomstige ruggegraat van het gebied.

“Het gebied heeft een grote diversiteit aan stedelijke condities”, stelt het team Kanaal Katalysator. “Dit geeft de mogelijkheid tot maximalisatie van de programmatische diversiteit en karakteristieken van de verschillende deelgebieden.”

“Tevens heeft het langwerpige kanaalgebied een enorme randlengte met een omvangrijk ‘achterland’. De revitalisering- en transformatielocaties kunnen meeliften op de reeds aanwezige kwaliteiten van deze gebieden”, legt het team uit.

Lees verder op Architectenweb.nl