Architectuur

Nederlands-Vlaams team wint Herinneringspark WO I

Een Nederlands-Vlaams team heeft het winnende ontwerpconcept gemaakt voor het Herinneringspark 2014-2018. De inzending is beoordeeld als beste op het vlak van onder andere architecturale en ruimtelijke kwaliteit.

De Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed en Toerisme Geert Bourgeois heeft onlangs de wil winnaar van de Open Oproep ‘Herinneringspark 2014-2018’ bekend gemaakt. Dit is de tijdelijke vereniging Park 14-18 van Geurst & Schulze architecten uit Den Haag en Lodewijk Baljon landschapsarchitecten uit Amsterdam.

Zij hebben samengewerkt met scenografe Terenja van Dijk (Antwerpen), stedenbouwkundige Jan de Graaf (Den Haag), antropoloog Johan Meire (Halle), hoogleraar stedenbouw Pieter Uyttenhove (Gent).

Oorlogszone

De Open Oproep vroeg om de conceptuele uitwerking van een cultuurhistorisch project in de frontstreek van de Westhoek. Van de vijf inzendingen sloot het ontwerpconcept van Park 14-18 het best aan bij de gestelde ambities en scoorde het het best op het vlak van architecturale en ruimtelijke kwaliteit, van omvattende aanpak en van duurzaamheid.

Lees verder op Architectenweb.nl