Natureplus kwaliteitslabel voor Koramic kleipannen

7 februari 2014 Bron: Wienerberger
Natureplus kwaliteitslabel voor Koramic kleipannen
K. Bauters - De Pinte
Wienerberger krijgt het milieulabel natureplus uitgereikt voor een groot aantal modellen in diverse kleuren uit het aanbod aan Koramic kleidakpannen en FaÁatile kleipannen. Daarmee is Wienerberger de eerste Belgische producent van dakbedekkingsmaterialen die dit strenge label verwerft.

Constant streven naar duurzaamheid

De Porotherm keramische binnenmuurstenen van Wienerberger beschikken al langer over deze milieukeur. De fabrikant bouwt dus consequent verder aan het bedrijfsbeleid om milieuvriendelijke, gezonde en efficiŽnte bouwmaterialen te produceren. Dankzij het ruime aanbod aan natureplus gelabelde kleipannen kunnen bouwheren voortaan kiezen voor een bij hun project passende dakbedekking of gevelbekleding die beantwoordt aan de strengste ecologische, functionele en gezondheidseisen. Handig voor bouwprofessionals is dat de natureplus criteria zijn opgenomen in de typebestekken.

Natureplus kwaliteitslabel voor Koramic kleipannen
F. Grimmelprez - Blankenberge

Natureplus: gereserveerd voor excellentie

Het internationale milieukwaliteitslabel natureplus is gereserveerd voor bouwmaterialen en Ėproducten die beantwoorden aan uiterst strenge criteria inzake milieuprestaties, impact op de gezondheid en gebruiksgeschiktheid. Om het label te kunnen krijgen, moeten fabrikanten een waterdichte procedure doorlopen. Via vragenlijsten, bedrijfsbezoeken en analyses van het product in onafhankelijke laboratoria, wordt gepeild naar de grondstoffen, andere ingrediŽnten en mogelijke emissies. Ook het verbruik van energie en water tijdens de productie en het transport, de verpakking, de afvalproductie en -verwerking, de veiligheid en de kwaliteitsborging worden in rekening gebracht. Door de strenge criteria voldoet hoogstens 20% van alle materialen en producten die op de markt zijn, aan de vereisten. Daarmee is het label uitsluitend voorbehouden voor de beste producten en legt natureplus de lat duidelijk hoger dan andere door overheidsinstanties uitgereikte labels, zoals het Europese Ecolabel. In ons land wordt natureplus beheerd door VIBE vzw.

Welgekomen ondersteuning voor de bouwheer

Met het natureplus label voor zijn Koramic kleidakpannen en FaÁatile kleipannen onderlijnt Wienerberger eens te meer zijn engagement voor ecologisch, sociaal en economisch maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat engagement reikt van aparte bouwmaterialen over een volledig gebouw tot wijkniveau, wat onder andere tot uiting komt in de milieuvriendelijke grondstofontginning en productie, concepten als laag-energetisch en massiefpassief bouwen en een studieproject als De Duurzame Wijk. Stuk voor stuk zaken die de bouwheer een welgekomen ondersteuning bieden, bijvoorbeeld als die oplossingen zoekt voor energiezuinig wonen, duurzaam materiaalgebruik of een optimaal ruimtegebruik met oog voor betaalbaarheid en het sociale weefsel.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo