Second Home

Najaarseditie Second Place in Brussels Expo

Van vrijdag 26 september tot en met zondag 28 september 2008 organiseert FISA voor de vijfde keer SECOND PLACE, de eerste en enige beurs voor het tweede verblijf. Zij die interesse hebben om een tweede verblijf te kopen, kunnen tijdens drie dagen terecht in Paleis 3 van Brussels Expo.

Vier maanden voor de start van de beurs is reeds 85% van de standruimte ingenomen. Landen van over heel de wereld zullen vertegenwoordigd zijn op de beurs.
Binnen Europa zijn zowel de klassiekers Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk, Portugal en Griekenland vertegenwoordigd, maar ook de nieuwe EU-landen zoals Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Slovakije en Hongarije zijn aanwezig. Ook Turkije is ondertussen een vaste waarde geworden in de sector. Europa krijgt echter steeds meer concurrentie van exotische oorden zoals Belize, Brazilië, Kaap Verdië, Costa Rica, Marokko, Mexico, Thailand en zelfs Dubai. De Verenigde Staten en Canada scoren ook goed door de historisch lage dollar.

Deze nationale editie was tijdens de vorige editie een schot in de roos : maar liefst 4.500 mensen brachten een bezoek aan de beurs. Tijdens de voorjaarseditie in Gent waren er 3.300 geïnteresseerden. De exposanten reageerden positief op de kwaliteit van de bezoekers. De bezoekers hebben een rechtstreeks contact met de exposanten en kunnen op deze manier veel meer extra informatie inwinnen.

De beurs SECOND PLACE staat garant voor een leuke sfeer door enerzijds de mix van culturen en landen, en anderzijds door de aankleding. Een zuiderse brasserie en groene rustpunten zorgen voor een aangenaam en een echt “SECOND PLACE” gevoel.

Buiten het bezoeken van stands, kunnen bezoekers zich informeren tijdens verschillende seminaries die zullen worden gehouden gedurende drie dagen. Tijdens deze seminaries wordt er heel wat praktische informatie meegegeven. Zo is er bijvoorbeeld een seminarie over het tweede verblijf als residentie of als investering. Maar ook onderwerpen over eigendomsrecht in het buitenland, financieringsmogelijkheden, bouwvergunningen etc. komen aan bod.

Data
Van vrijdag 26 september t/m zondag 28 september 2008.
Openingsuren
14:00 / 19:00 uur - Vrijdag 26 september
11:00 / 18:00 uur - Zaterdag 27 en Zondag 28 september
Inkom : 9 €
Inkom voor kinderen jonger dan 12 jaar : gratis
Locatie
Brussels Expo
Paleis 3

Voor meer informatie kijkt u op www.secondplace.be

Ook interessant