Second Home

Massaal naar de zon op Second Place

Vrijdag 28 september opende om 14u de derde editie van Second Place, de eerste beurs rond het tweede verblijf in België. De gelegenheid voor kandidaat-kopers om hun droom werkelijkheid te laten worden. Enerzijds om de grijze zomers te kunnen ontvluchten of om op zoek te gaan naar een plek om van een welverdiend pensioen te kunnen genieten.

Net als de vorige jaren deden de zonnige, en dichtbijgelegen, bestemmingen als Frankrijk, Spanje en Turkije het ook deze editie erg goed. Opvallend is het stijgende succes van de exotische bestemmingen. Zo bleken Aruba, Brazilië, Marokko, Dubai en de Verenigde Staten erg in trek. Buitenlandse bestemmingen doen het sowieso goed, iets wat de nieuwe tweedeverblijfsbelasting in West-Vlaanderen (lees: de kust) vanaf 2008 waarschijnlijk wel verder in de hand zal werken.

De bezoekers waren er niet alleen voor een bezoek aan de verschillende standen. Het groot aantal seminariegangers toont aan de aankoop van een tweede verblijf een weloverwogen (financiële) keuze blijft. Speciaal voor diegenen die al eigenaar van een buitenverblijf zijn, was er tijdens de derde editie vastgoedschatting. Aan de hand van fotomateriaal, een beschrijving van het goed en de locatie, kon de waarde van het verblijf worden berekend. Uit het grote succes blijkt dan dat de aankoop van een tweede residentie niet enkel vanuit het hart, maar ook vanuit economisch oogpunt gebeurt.

Ook de exposanten spreken van een succes. Vooral de kwaliteit van de bezoekers kon hen uitermate bekoren. Naast hun talrijke ontmoetingen met de bezoekers, konden zij deze editie tijdens de Business-to-Business avond kennismaken met Belgische vastgoedpromotoren. FISA organiseerde dit treffen in samenwerking met de UBI (Unie van Immobiliënberoepen van België) en het CIB Vlaanderen. Dit om geïnteresseerde vastgoedpromotoren in contact kunnen komen met de projectontwikkelaars en omgekeerd. De komende editie van Second Place wordt hier zeker een vervolg aan gebreid.

Op zondag 30 september sloot Second Place na 4.500 bezoekers te hebben onthaald om 18u de deuren. “De herfsteditie van de beurs was zeer duidelijk een succes.”, reageert Geert Maes , algemeen directeur van FISA, organisator van de beurs. “Zowel de bezoekers als de exposanten keerden tevreden huiswaarts.” Voor de komende edities liggen de data dan ook al vast. “Er wordt inhoudelijk niet aan het concept gesleuteld, wel aan de locaties: Een regionale voorjaarseditie voor Vlaanderen, van vrijdag 14 tot en met zondag 16 maart 2008 zal plaatsvinden in Flanders Expo te Gent. Een nationale editie in najaar, van vrijdag 26 tot en met zondag 28 september zal wederom doorgaan in Brussels Expo.

Ook interessant