Second Home

Derde editie Second Place vanaf 28 september

Van vrijdag 28 september tot en met zondag 30 september vindt de derde editie van SECOND PLACE plaats in hal 4 van Brussels Expo. Voor diegenen die op zoek gaan naar een tweede thuis, staan tal van makelaars met binnenlandse en buitenlandse projecten klaar. Zowel voor de binnenlandse markt met koplopers als de kust en de Ardennen als voor buitenlandse bestemmingen zullen geïnteresseerden een ruim aanbod vinden. Amateurs van een tweede verblijf in het buitenland zullen hun weg vinden naar de uit 25 landen aanwezige exposanten. Naast onze buurlanden, vertegenwoordigen ook Bulgarije, Cyprus, Griekenland, Groot-Brittannië, Italië, Portugal, Spanje en Tsjechië de Europese Unie. Het Middellandse-Zeegebied wordt versterkt door Kroatië, Marokko en Turkije. Voor diegenen die het graag nog iets exotischer hebben, werd het aanbod uitgestrekt tot Aruba, Brazilië, Thailand, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, Panama en Zuid-Afrika. Een overzicht van alle exposanten kan vanaf dinsdag 18 september 2007 op www.secondplace.be geraadpleegd worden.

Dat de aankoop van een tweede verblijf in binnen- of buitenland heel wat vragen oproept, is niet verwonderlijk. Om de bezoeker zo goed mogelijk op weg te helpen worden er ook deze maal verscheidene seminaries georganiseerd. Tot wie de aspirant-kopers zich het beste wenden voor de aankoop in het buitenland, hoe het juist zit met de fiscale voordelen en welke lasten er bij kunnen komen kijken? Professionals uit de sector doen er al de geheimen uit de doeken.

Nieuw dit jaar is een Business-to-Business avond op vrijdag 28 september vanaf 19u00. In samenwerking met de Nationale Kamer van Vastgoedexperten van de Unie van Immobiliënberoepen en het CIB Vlaanderen, organiseert FISA, de organisator van de beurs, een ontmoetingsgelegenheid tussen de buitenlandse (exposanten) en de Belgische vastgoedpromotoren (leden van de vakfederaties).

Ook nieuw dit jaar is de Second Place vastgoedschatting. Hiermee biedt de organisator diegenen die reeds eigenaar zijn van een tweede verblijf, de mogelijkheid om de huidige waarde van hun investering te laten bepalen. Aan de hand van fotomateriaal, een beschrijving van het goed en de locatie zal een specialist de waarde berekenen. Aan de eigenaar de keuze om met deze informatie in het achterhoofd misschien al eens rond te kijken naar een nieuw tweede verblijf op Second Place…

De herfsteditie van Second Place staat voor 100 exposanten uit 20 landen en dit op vrijdag 28 september, van 14u00 tot 21u00, zaterdag 29 en zondag 30 september van 11u00 tot 18u00 in hal 4 te Brussels Expo.

Een overzicht van de aanwezige exposanten, alsook de seminarieplanning is vanaf dinsdag 18 september te raadplegen op www.secondplace.be.

Data
Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 september 2007

Openingsuren
Vrijdag 28 september: 14u - 21u
Zaterdag 29 en Zondag 30 september: 11u - 18u
Inkom : 9 €

Plaats
Brussels Expo
Hal 4
Belgiëplein 1
1020 Brussel
België
Tel.: +32 2 474 82 63
Fax: +32 2 474 83 97

Bereikbaarheid
Brussels Expo is makkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer

Voor meer informatie: www.secondplace.be