Second Home

Leven als een god in Frankrijk dankzij Second Place

Op vrijdag 23 maart opent de tweede editie van Second Place zijn deuren in Paleis 9 van Brussels Expo. Met het onbetwistbare succes van de eerste editie in september 2006 liet een lente-editie niet lang op zich wachten.

Op gebied van bezoekers was de eerste editie ook al een succes: van de 5.500 bezoekers had 72% de intentie om over te gaan tot de aankoop van hun tweede verblijf. Top 10 van de populairste bestemmingen bij de bezoekers van de eerste editie waren: Frankrijk, Spanje, de Belgische kust, Italië, Turkije, Portugal, de Belgische Ardennen, Kroatië, Marokko en Griekenland.

De bezoeker zal ook tijdens deze editie zijn ogen kunnen uitkijken! Exposanten uit maar liefst 24 landen vullen dan het paleis: België, de Bahamas, Bulgarije, de Caymaneilanden , Costa Rika, Cyprus, de Dominicaanse Republiek, Egypte, Frankrijk, Griekenland, Italië, Marokko, Mexico, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, Thailand, Tsjechië, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zwitserland.

De organisatoren willen de toekomstige kopers van een tweede verblijf in het buitenland van dienst zijn. Notarissen, anderstalige makelaars, andere wetten… Op Second Place gaan om deze reden verschillende seminaries door die de toekomstige eigenaar een stuk op weg kunnen helpen. “Waarop letten bij het kopen van een huis in Frankrijk?”, “Vastgoed in Italië”, “Waarom Florida en het Caraïbisch gebied?”, “Belangrijke fiscale aspecten bij de aankoop van een 2 de verblijf”… zijn slechts enkele thema's die er zullen worden besproken.

Om de bezoeker wat wegwijs te maken in de wereld van het tweede verblijf organiseert FISA in samenwerking met Vitaya wekelijkse uitzendingen na het programma “Een huis onder de zon”. Tussen 23 februari en 23 maart komen Spanje, Griekenland, Turkije en Dubaï aan bod.

Praktische informatie:
Data: van vrijdag 23 tot en met zondag 25 maart 2007
Plaats: Paleis 9 van Brussels Expo.
Openingsuren: vrijdag van 11 uur tot 21 uur, zaterdag en zondag van 11 uur tot 18 uur.

Meer informatie: www.secondplace.be

Ook interessant