Second Home

Second place: De kortste weg naar de zon!

Hoewel het weer van augustus het niet liet vermoeden is het eigenlijk nog zomer. Brengt u uw vrije momenten ook liever in een aangenamer klimaat door, maar dan met het gemak en comfort van uw eigen thuis? Dan moet u van vrijdag 22 tot zondag 24 september op de nieuwe beurs Second place zijn! U kan er in hal 8 van de Brussels Expo terecht om kennis te maken met alle aspecten van een tweede verblijf. Een première in België!

De top vijf van vakantiebestemmingen van de Belgen wordt bezet door de zon (Spanje, Turkije, Frankrijk, Griekenland en Tunesië). Op Second place vindt men informatie om er een permanent vakantieverblijf en/of investering van te maken.

Op de beurs vindt men projectontwikkelaars uit zowel binnenland (kust en Ardennen) als buitenland (Frankrijk, Spanje, Turkije, Portugal, Italië, Malta, Griekenland, Hongarije, Tsechië ,Egypte, Zuid Afrika, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, Thailand, Florida, …)
Maar ook enkele financiële instellingen en toepasselijke tijdschriften hebben een stand op de beurs.
Met 60% Belgische en 40% buitenlandse exposant-projectontwikkelaars kan men rechtstreeks en zonder tussenpersonen praten en onderhandelen.

De organisatoren van Second place maken van deze beurs echter ook een belevenis. De geur van lavendel of een spelletje petanque, zeezand en ligstoelen, … alles is aanwezig om je in de juiste sfeer te brengen. Daarnaast worden er ook verschillende seminaries georganiseerd die de verschillende aspecten over de aankoop van een tweede verblijf bespreken:
Van het aangaan van een “hypotheek in het buitenland”tot de “fiscale aspecten van de aankoop, het bezit en de financiering van een tweede verblijf”.

Dat een tweede verblijf een daadwerkelijke trend is, bewijst de media-aandacht. Zo kan tussen 25 augustus en 23 september naar Second place-televisie worden gekeken op Vitaya en zijn er verschillende “Clé sur porte”-reportages over het thema gepland op RTL-TVI.

Ook voor bedrijven een gelegenheid om nieuwe markten te ontdekken (letterlijk en figuurlijk dan): Op vrijdag wordt tijdens de nocturne (tot 21u00) een B-to-B avond gehouden waarbij buitenlandse projectontwikkelaars op zoek gaan naar Belgische makelaars die hun project willen vertegenwoordigen.

Second Place:
Brussels Expo Hal 8
Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september 2006. van 11u00 tot 17u00 (Vrijdag tot 21u00)
Via parking C bereikt u rechtstreeks hal 8.