Architectuur

Museum Arnhem kiest voor Benthem Crouwel

Benthem Crouwel Architects gaat het ontwerp maken voor de vernieuwing en uitbreiding van Museum Arnhem. De beoordelingscommissie heeft het bureau aangewezen als architect, zo maakte het museum maandag bekend. Benthem Crouwel werd gekozen uit vijf kandidaten. De commissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van het museum en de gemeente Arnhem, roemt ‘de helderheid en eenvoud’ van het winnend ontwerp. Verder heeft ze waardering voor ‘de prettige uitstraling, het ontzien van de stuwwal en de briljante vondst van een openbaar toegankelijke veranda in de nieuwbouw’.

Wij zijn buitengewoon enthousiast over de visie”, zegt directeur Saskia Bak van Museum Arnhem. “Het biedt mogelijkheden om prachtige tentoonstellingen te maken. Daarnaast wordt Museum Arnhem een fijne plek om te verblijven én om vrije tijd te besteden.”

“Ook inspireert de visie meer te doen met cross-overprogrammering. Wij kijken ernaar uit onze bezoekers behalve in de zomer, ook in de winter volop te laten genieten van de beeldentuin.”

Ook de Arnhemse wethouder van cultuur Gerrie Elfrink (SP) laat weten enthousiast te zijn over de keuze. “De jury heeft goed werk geleverd, ik sluit me volledig aan bij de bevindingen. Deze visie haalt het beste uit het museum naar boven”, aldus de politicus.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant