Architectuur

Benthem Crouwel ontwerpt hoofdkantoor ING

Benthem Crouwel Architekten is geselecteerd voor het ontwerp van het nieuwe internationale hoofdkantoor van ING in Amsterdam Zuidoost. Het ongeveer 40.000 vierkante meter omvattend gebouw komt op de plek van het voormalige hoofdkantoor van Vendex KBB te staan. In 2019 wil ING diens huidige hoofdkantoor Amsterdamse Poort verlaten.

De vijf verdiepingen tellende nieuwbouw wordt iets kleiner dan het huidige hoofdkantoor. Het pand moet voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen voor onder meer materialen, gezondheid, afval en energie.

ING wil flexibele manieren van werken bevorderen en ervoor zorgen dat medewerkers uit verschillende teams en in de verschillende ING kantoren uit Amsterdam-Zuidoost eenvoudig met elkaar kunnen werken, meldt Benthem Crouwel.

In het gebouw en ook in de omliggende kantoren zullen daartoe plekken gecreëerd worden waar samenwerken wordt gefaciliteerd. In het kantoor wordt verder ook een ‘innovation café’ gerealiseerd, waar ING nieuwe producten en klantconcepten kan laten zien.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant