Verbouwen

Hoofdkantoor ING wordt appartementencomplex

Het hoofdkantoor van ING in Amsterdam Zuidoost wordt herontwikkeld tot woongebouw. In het complex, dat tot de belangrijkste voorbeelden van organische architectuur in Nederland behoort, komen vijfhonderd appartementen. Ook worden er verschillende (maatschappelijke) voorzieningen ondergebracht in het gebouw.

Dat hebben G&S Vastgoed en OVG Real Estate bekendgemaakt. Deze partijen nemen als aanvoerders van een consortium de transformatie voor hun rekening. Architect Max van Huut, die het complex met wijlen Ton Alberts heeft ontworpen, wordt eveneens bij het project betrokken. Met de transformatie van de uit 1986 stammende Amsterdamse Poort wordt 65.000 vierkante meter kantoorruimte onttrokken.

De herontwikkeling gaat in 2019 van start, als ING een nieuw hoofdkantoor op een andere plek in Zuidoost heeft betrokken. G&S en OVG gaan dit gebouw aan de Frankemaheerd ook ontwikkelen, ‘in een campusstijl’. Hoe een en ander er precies gaat uitzien en wie de architect wordt, maken de partijen begin volgend jaar bekend, laat een woordvoerder van G&S weten.

De bouwstart van het nieuwe hoofdkantoor van ING staat gepland voor de tweede helft van 2016.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl

Ook interessant