Cores koopt Crelan kantoorgebouwen

  BE   13 augustus 2015 Bron: NewsEngine
Projectontwikkelaar Cores Development en Crelan ondertekenden op 29 juni 2015 de definitieve overeenkomst voor de overname van 8 gebouwen te Antwerpen, op een totale bebouwde oppervlakte van 16.154 m². Deze transactie bezorgt Cores Development nieuwe ontwikkelings- en investeringsmogelijkheden in zijn thuismarkt. Voor Crelan past de verkoop van de gebouwen in de verhuisplannen naar de Post X site in Berchem.

Kantoren, magazijnen en huizen

Cores Development en Crelan ondertekenden, na voorbereidend werk door vastgoeddienstverlener JLL, op 29 juni 2015 een overeenkomst voor de overname van enkele gebouwen. De site bestaat uit 5 kantoorgebouwen, 1 magazijn en 2 huizen. De kantoorgebouwen maken deel uit van een complex tussen Mechelsesteenweg, Van Schoonbekestraat en Peter Benoitstraat, met parkeermogelijkheid voor 236 wagens. Het magazijn en beide huizen liggen in de Harmoniestraat en zijn niet verbonden met het kantoorcomplex.

Ideale ligging

De 8 gebouwen zijn gelegen aan de grens met het centrum van de stad Antwerpen en zijn uitstekend bereikbaar, zowel met de wagen, het openbaar vervoer als de fiets. De Mechelsesteenweg en de Jan Van Rijswijcklaan zijn belangrijke invalswegen naar de stad. Bus- en tramhaltes op de Mechelsesteenweg zorgen voor een rechtstreekse verbinding met het centrum van de stad, het Centraal Station bevindt zich op 2km afstand en er zijn enkele Velo-stations in de buurt.

Imposant herenhuis wordt het nieuwe kantoor van Cores Development

Een blikvanger in de groep van 8 gebouwen is het herenhuis in neorococo of neo-Lodewijk XV-stijl aan de Mechelsesteenweg. Dit herenhuis uit begin jaren 1930 behoort tot de laatste gezamenlijke ontwerpen van het architectenduo Joseph Hertogs en Gerard De Ridder.

Deze voormalige stadsvilla heeft een totale oppervlakte van meer dan 2000 m² en wordt momenteel gerenoveerd als nieuw hoofdkantoor van Cores Development. Eind oktober 2015 zullen de 28 medewerkers hun intrek nemen in het nieuwe kantoor.

Toekomstige invulling kantoorgebouwen en magazijnen

De bestemming van de andere gebouwen blijft op korte termijn ongewijzigd. Deze zullen zoals voorheen gebruikt worden als kantoor- en magazijnruimte. Tot begin 2017 worden de gebouwen door Crelan van Cores Development gehuurd voor de huisvesting van de Antwerpse regionale zetel.

Cores Development bekijkt momenteel de mogelijkheden om op middellange termijn op deze site een nieuw vastgoedproject te ontwikkelen met appartementen, kantoren en assistentiewoningen.

Verhuisplannen Crelan

Na de verkoop van de huidige site aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen, verhuist Crelan zijn regionale zetel begin 2017 naar de Post X site, ter hoogte van het treinstation te Berchem, Antwerpen. Crelan heeft voor Post X gekozen omdat de strategische ligging het mogelijk maakt het levendige stadsleven te combineren met een optimale bereikbaarheid. De coöperatieve bank Crelan vindt het ook belangrijk dat het hier om een passief kantoorgebouw gaat en heeft ook dat aspect laten meewegen in de keuze. De nieuwe regionale zetel van Crelan zal dus naast het milieu-aspect alle faciliteiten van een moderne nieuwbouw bieden.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo