Nieuwbouw

Multifunctioneel gebouw Barcode in Bordeaux klaar

In Bordeaux is een multifunctioneel gebouw van Barcode Architects en het Parijse bureau Habiter Autrement opgeleverd. Het complex Urban Cap vormt onderdeel van een masterplan voor de herontwikkeling van de havengebieden aan de westoever van de Garonne. Voor de vorm van de kopse gevels is het industriële sheddak als uitgangspunt genomen.

De kopgevels zijn ten opzichte van elkaar gespiegeld, waardoor schuine daklijnen ontstaan. Het 7.000 vierkante meter omvattend volume krijgt op deze manier een ‘gevouwen’ uiterlijk. Gevel en dak zijn bekleed met zilverkleurige aluminium panelen, die voor een rustig totaalbeeld zorgen, maar dankzij de profilering ook voor een spel tussen schaduw en licht.

In het negentig meter lange gebouw zijn onder meer een school, een centrum voor startende bedrijven met een gevarieerd programma van activiteiten en diensten opgenomen. Het regelmatige ritme van de gevel wordt op de begane grond gebroken door grotere openingen die de ingangen voor de openbare voorzieningen – waaronder een restaurant en fitnesscentrum – markeren.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant