Verbouwen

Appartementen in voormalig KPMG-gebouw

In het leegstaande deel van het voormalige KPMG-gebouw in Amstelveen komen drie- tot vierhonderd woningen. Het gaat om huurappartementen, die volgens Het Parool bestemd zijn voor hogere inkomens en bewaakt zullen worden. Daarmee komt een einde aan meer dan vijf jaar leegstand.

Accountantsbedrijf KPMG verliet het 50.000 vierkante meter omvattend pand in 2010 voor een bijna identiek gebouw een steenworp verderop. Sindsdien staat het voormalige hoofdkantoor voor een groot deel leeg. IT-bedrijf Atos huurt sinds enige tijd ruimte in de oostelijke zijde van het gebouw en zal dit ook na de herbestemming van het andere deel blijven doen.

Om de toekomstige woningen te kunnen huisvesten, heeft architect Marcel van der Schalk een nieuw ontwerp gemaakt. Zijn bureau heeft Architectenweb laten weten nog niets naar buiten te kunnen brengen tot de plannen in februari of maart worden voorgelegd aan de gemeenteraad van Amstelveen, maar op de website zijn al wel impressies te zien.

Volgens Het Parool zijn de woningen gericht op de hoogste inkomens en specifiek op die uit de grote expatgemeenschap in Amstelveen. Het gebouw krijgt een zekere mate van bewaking, al lijkt de term ‘gated community’ op dit moment wat voorbarig. Mogelijk komt er een hek, een parkeergarage met nummerbordherkenning en een huismeester, schrijft de krant.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant