Architectuur

Modulaire woningbouw met scheepscontainers

Een herbruikte scheepscontainer kan verrassend genoeg een milieu- en budgetvriendelijke optie voor een nieuwe woning zijn. In België is deze trend (nog) niet doorgebroken maar o.a. in Nederland, Engeland en Amerika kijken ze niet meer op van een container als buur. Zo vind je in LA en Londen stijlvolle complexen van containerwoningen en in Amsterdam een heus studentendorp bestaande uit 1000 scheepscontainers.

Gebruikte scheepscontainers krijgen een tweede leven als huis, restaurant, bar of winkel. Uiteraard ondergaan ze naast een grondige kuisbeurt ook een make-over alvorens ze dienst kunnen doen als woonst. Zo kunnen er deuren en ramen in voorzien worden, kan men opteren voor een fel kleurtje en kunnen de buitenwanden verwijderd worden.

Het Nederlandse bedrijf Tempohousing is een van de producenten van bewoonbare scheepscontainers. Deze worden volledig afgewerkt, inclusief badkamer, keuken, verwarming, electriciteit, isolatie en ramen en deuren, en ter plaatse geleverd. Prijskaartje? 20.000 euro voor een instapklare woonst van 30m2. Je moet wel nog bijkomende maar beperkte werken en kosten voorzien voor eventuele trappen, daken(terrassen) en funderingen.

Lees verder op Architectura

Ook interessant