Nieuwbouw

Moderne uitbreiding hoofdzetel TVH

Moderne uitbreiding hoofdzetel TVH
Impressie van het toekomstige nieuwe hoofdgebouw van TVH
Het in Waregem gevestigde hoofdkantoor van TVH - wereldspeler in de material handling, industriële en landbouwmachine-industrie - krijgt een moderne uitbreiding. De werken zijn gestart, in 2021 zal het nieuwe hoofdgebouw klaar zijn voor gebruik. Op 3 juli verzamelden de CEO, de families Thermote en Vanhalst, de aannemer Alheembouw, architectenbureau DBG en studiebureau technieken BM Engineering voor een symbolische eerste spadesteek.

In april 2019 vatte TVH de voorbereidingswerken aan voor de constructie van een nieuw hoofdgebouw tussen de bestaande gebouwen en de Brabantstraat. Het ontwerp van de nieuwbouw oogt strak, lichtrijk en eigentijds. In 2021 zullen onder meer HR, Finance, Corporate, Legal, Compliance en de directie er hun intrek nemen.

Meer capaciteit

Het toekomstige hoofdgebouw vormt een oplossing voor het dreigende plaatsgebrek dat TVH ervaart door de sterke groei van het bedrijf. “Zo voorzien we een auditorium, een showroom, een uitgebreid meeting center, extra vergaderzalen en een ruim restaurant met patio,” aldus Luc Rasschaert, Facility Manager EU bij TVH. “De nieuwe hoofdingang leidt medewerkers en bezoekers naar een hoge, open inkom met draaitrap. Er komt ook een connectie met het huidige hoofdgebouw.” Er komen ook ruimtes voor ‘activity based’ werken. Zo kunnen medewerkers voor taken waar ze zich helemaal willen op focussen terecht in stilteruimtes.

Renovatie van de bestaande kantoren

In het nieuwe hoofdgebouw komen extra, lichtrijke burelen, maar ook de huidige kantoren krijgen een makeover. Zo wil TVH ook daar een betere ventilatie en een veelzijdige, ‘activity based’ inrichting realiseren. De renovatie staat gepland van maart 2019 tot september 2021. Het project loopt dus parallel met het nieuwbouwproject.

Moderne uitbreiding hoofdzetel TVH
vlnr: Luc Rasschaert (TVH), Marc Jonckheere (TVH), Mark Oosterlinck (TVH), Jurgen Van den Bussche (Alheembouw), Paul Thermote (TVH), Els Thermote (TVH), Bernard De Meester (TVH), Dominiek Valcke (TVH), Steven Beirinckx (BM Engineering), Ann Thermote (TVH), Pieter Onraet (Alheembouw), Peter Temmerman (Alheembouw), Dries Goesaert (Architecten- en ingenieursbureau DBG)

Ook interessant