Nieuwbouw

Bolckmans NV uit Hoogstraten bouwt groot distributiecentrum in Roosendaal

Bolckmans NV uit Hoogstraten bouwt groot distributiecentrum in Roosendaal
Op het bedrijventerrein Borgwerf in Roosendaal startte Bolckmans NV met de bouw van een groot distributiecentrum voor de logistieke sector. Naast meer dan 24.000 m² opslagcapaciteit en 1.100 m² kantoorruimte omvat het project ook 24 laaddocks. De grootschalige nieuwbouw past volledig binnen de ambitie van het bouwbedrijf uit Hoogstraten om meer activiteiten te ontplooien in de zuidelijke regio van Nederland.

Op het 4 hectaren grote perceel aan De Braak in Roosendaal stond voorheen een verffabriek die op zich erg vervuilend was. Deze activiteit werd opgedoekt en de site volledig gesaneerd. De Nederlandse ontwikkelaar Van Dam Invest vond in 2 Belgische bedrijven solide partners om hier een nieuw logistiek project te realiseren. Dankzij de investering van Intervest Offices & Warehouses NV uit Antwerpen kan het gloednieuwe distributiecentrum tot stand komen. Bolckmans NV uit Hoogstraten staat in voor design en turnkey bouw.

Op de site verschijnt een warehouse voor opslag van 24.030 m². Op de uiteinden links en rechts worden 2 kantoorblokken voorzien van elk 550 m². Tussenin komen 24 laaddocks voor gebruik door een logistieke speler en ook nog 225 parkeerplaatsen. Boven de hal op het gelijkvloers loopt een mezzanine (3.485 m²) over de volledige lengte. Het gaat om een totale investering van 18 miljoen euro. De werken startten half april. De oplevering is voorzien begin maart 2020. Ondertussen zijn er al enkele kolomstellingen voor het nieuwe gebouw succesvol achter de rug.

‘Outstanding’ in duurzaamheid

Op het vlak van duurzaamheid zal het distributiecentrum voldoen aan de hoogst mogelijke BREEAM-score ‘outstanding’. Met name de impact van het nieuwe gebouw op de omgeving werd diepgaand onderzocht en de negatieve effecten ervan in hoge mate gecompenseerd. Diverse aspecten als werfinrichting, energieverbruik en afvalverwerking legden hoge eisen op aan bouwbedrijf Bolckmans NV. De negatieve impact van de bouwmaterialen beton, glas en staal wordt goed gemaakt door de plaatsing van 2.700 zonnepanelen op het gebouw.

Bolckmans NV is sinds begin de jaren 90 aangesloten bij Aan de Stegge Verenigde Bedrijven (ASVB) met hoofdzetel in Deventer. Het is een sterk netwerk van 21 innovatieve bedrijven in bouw en vastgoed. Wat haar activiteiten in Nederland betreft, wil Bolckmans NV vooral werken uitvoeren in Zeeland en Noord-Brabant tot aan Rotterdam. Het distributiecentrum in Roosendaal is het eerste project dat het bouwbedrijf uit Hoogstraten realiseert in opdracht van Intervest. Er volgen nog nieuwe projecten in Dordrecht, Hulst en Roosendaal.

Ook interessant