Axis Parc Fund verwerft 20 eigendommen in het Belgische kantorencomplex Axis Parc

  BE   19 februari 2019 Bron: Comfi
Axis Parc Fund verwerft 20 eigendommen in het Belgische kantorencomplex Axis Parc
Foto: Google
De geslaagde afsluiting van de eerste kapitaalwerving wordt aangekondigd door Tribeca AIFM, de fondsenbeheerder van Axis Parc Fund NV BEVAK-GVBF. Tribeca AIFM is de eerste Belgische fondsenbeheerder die een officiële vergunning als AICB-beheerder heeft gekregen om vastgoedbeleggingsfondsen te beheren en verkopen. Dit is eveneens de eerste maal dat een Belgische gereglementeerde fondsenbeheerder eigen vermogen plaatst bij een verscheidenheid aan professionele investeerders voor een alternatief beleggingsfonds dat in vastgoed investeert.

Ongeveer 130 miljoen euro werd opgehaald via een combinatie van aandelenkapitaal, quasi-aandelenkapitaal (obligaties) en niet-achtergestelde schuld, gebruikt voor het overnemen van 19 vennootschappen, die samen de grote meerderheid bezitten van het kantorencomplex Axis Parc in Mont-Saint-Guibert, ten zuiden van Brussel.

Philip Walravens, Executive Director van Tribeca AIFM, licht toe: “Lange tijd is de vastgoedgemeenschap getuige geweest van de aanhoudende aantrekkingskracht die uitgaat van het innovatieve Axis Parc. Met meer dan 100 huurders zijn de huuropbrengsten van Axis Parc mooi in evenwicht en vormen ze een aantrekkelijk rendement voor onze investeerders. Gezien het feit dat het project het eerste van zijn soort is op de Belgische kapitaalmarkt, heeft ons team uiterst hard gewerkt samen met onze adviseurs om deze deal rond te krijgen. We zijn heel fier dat we dit ambitieuze project hebben doen slagen en kijken ernaar uit het solide groeipotentieel ervan te realiseren. We zijn er zeker van dat deze transactie mee zal helpen om België op de kaart te zetten als een internationaal centrum voor fondsenbeheer.”

Henri Fischgrund en Gerard Philippson, Directors bij Axis Parc Fund, vullen aan: “Doordat deze activa in een vastgoedbeleggingsfonds worden gestructureerd onder een geïntegreerd beheer zal de waarde van dit grote bedrijventerrein nog verder toenemen.”

De ontwikkelaars van Axis Parc Fund en Tribeca AIFM werden ondersteund door PwC Business Advisory Services en door PwC Legal bij de structurering van het fonds, de kapitaalwerving en de financiering met vreemd vermogen, evenals bij de overname van de target-vennootschappen.

Grégory Jurion, Tax Partner en RE Business Leader bij PwC in België, licht toe: “Dat we Tribeca AIFM hebben geassisteerd met de lancering van Axis Park Fund is iets waar we heel fier op zijn. Het was een ongelooflijk avontuur waarbij onze multidisciplinaire teams hebben kunnen laten zien welke technische vaardigheden ze in huis hebben en waar ze ook blijk hebben gegeven van hun gedrevenheid om onze klanten te helpen, van strategische opzet tot effectieve uitvoering.”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo