Belfius Immo stapt in kapitaal hamsterhuurfonds Canius I

  BE   16 juli 2018 Bron: Belfius
Belfius Immo stapt in kapitaal hamsterhuurfonds Canius I
Het concept ‘hamsterhuren’ werd in 2017 onder impuls van projectontwikkelaar Gilen Woonprojecten in de markt geplaatst. Jonge koppels of samenwonenden huren een nieuwbouwwoning met aankoopoptie waarbij ze tot 5 jaar betaalde huurgelden in mindering brengen van de initieel overeengekomen verkoopsprijs. Een aanlokkelijke formule waarbij de nieuwbouwmarkt toegankelijk wordt voor jongeren en herstarters die geen toegang hebben tot hypothecaire leningen of die in een fase van hun leven zijn aanbeland waarin ze nog geen definitieve beslissing rond hun huisvesting willen nemen.

Om deze verwervingsformule op nationale schaal aan te bieden, werd het Gespecialiseerd Vastgoedbeleggingsfonds Canius I opgericht. Enkel professionele en in aanmerking komende beleggers kunnen toetreden in het kapitaal van Canius I. Het fonds neemt de komende maanden 100 bijkomende hamsterhuurwoningen op in het aanbod.

Belfius gelooft in het concept ‘hamsterhuren’ en neemt via dochter Belfius Immo een aanzienlijke participatie in het startkapitaal. Met een vertegenwoordiging in het college van zaakvoerders verzekert Belfius Immo zich van een professionele aanpak van dit beloftevol en vernieuwend financieringsconcept.

De investeringsfilosofie van Canius I met de focus op ‘hamsterhuren’ past volledig binnen de vastgoedstrategie van Belfius Immo en sluit eveneens perfect aan bij het imago van Belfius als bevoorrechte partner en bankier van duurzame en innovatieve ondernemers met een visie op social responsability.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo