19 nieuwe KMO-units op grootste bedrijvenpark van Hasselt

  BE   1 juli 2019 Bron: Bereal
19 nieuwe KMO-units op grootste bedrijvenpark van Hasselt
Het grootste bedrijvenpark van Hasselt - het Heros Business Park - krijgt met de start van de tweede grote fase helemaal vorm. Nadat in 2017 al splinternieuwe bedrijfsgebouwen voor Carglass, Mediahuis en Delorge werden opgetrokken, zijn nu de oude gebouwen van Concentra aan de beurt. Futurn en Ciril (de nieuwe naam van DMI Vastgoed) hebben de gebouwen vakkundig afgebroken en zijn nu klaar om ondernemers in Hasselt nog meer groeiruimte te bieden. In totaal komen er liefst 19 KMO-units bij en is er nu ook ruimte voor 10.525 m² aan nieuwe projecten op maat. De gebouwen die reeds op Heros Business Park zijn opgetrokken, vormen een state of the art herkenningspunt aan de Hasseltse ring. De nieuwe gebouwen die eraan komen, zullen dat beeld alleen maar versterken.

Futurn en DMI Vastgoed (nu Ciril) verwierven in mei 2017 officieel de oude bedrijfssite Concentra voor herontwikkeling. Meteen zetten ze er de splinternieuwe gebouwen van Carglass, Mediahuis en Delorge neer. Ondertussen zijn die eerste twee doorverkocht aan Intégrale, de huidige beheerder, en is het tijd voor fase 2 in de ontwikkeling van het nieuwe bedrijvenpark aan de Herkenrodesingel. Concreet komen er 19 KMO-units bij en is er voor ondernemers plaats voor in totaal 10.525 m² aan nieuwe projecten op maat.

In de voorbije weken hebben arbeiders op de oude Concentra-site al vakkundig de voormalige gebouwen van Het Belang Van Limburg afgebroken en is gestart met de grondwerken. “Nu wordt de volledige site opgedeeld in aparte zones met elk hun eigenheid: van projectgronden, kantoren tot bedrijfsverzamelgebouwen met KMO-units in een groen kader”, luidt het bij projectontwikkelaars Futurn en Ciril (de nieuwe naam van DMI Vastgoed). “De oude Concentra-site krijgt zo een compleet nieuwe dynamiek. Bedrijven in volle groei vinden er meer ruimte en krijgen er de ideale kans om in een moderne en duurzame omgeving in zichzelf te investeren.”

De KMO-units worden gebouwd volgens de strengste energieprestatieregelgeving (EPB) en brandveiligheidsnormen. “Daarnaast zijn we voor sterke architectuur gegaan, die gebruik maakt van onderhoudsvrije materialen en veel natuurlijk daglicht. Het parkmanagement staat dan weer in voor tuinonderhoud, controles en verzekering. Zo profiteren de nieuwe ondernemers van meer ruimte, groen en visibiliteit.”

Renovatiedag: Renovatie bedrijfsgebouw All-Bouw
 • Nieuw business park ‘BOXX’ voor lokale ondernemers in Kortrijk
 • Aldi opent meest duurzame distributiecentrum in België
 • Gloednieuw KMO-park voor lokale ondernemers in Waarschoot
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo